Medina tävlade i Melodifestivalen 2024.
Medina tävlade i Melodifestivalen 2024. - Foto: Jonas Ekströmer/TT och Stella Pictures

Medinas flirtiga kommentar till kändiskvinnan: "Fina ben"

Duon Medina, som består av Sami Rekik och Ali Jammali, har haft en enorm framgång på den svenska hiphopscenen. I en intervju med Nyheter24 ger en av dem en viss komplimang till en av Sveriges mest kända profiler…


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Sami Rekik och Ali Jammali är duon som utgör gruppen Medina, vars låtar har flera hundra miljoner strömningar på Spotify. Dunderhitsen “Miss Decibel” och “Där palmerna bor” känns till av de allra flesta hemma i stugorna, och duon har även varit med i Melodifestivalen ett flertal gånger. 

Medina har tävlat i Melodifestivalen två gånger

2022 tävlade Medina med låten “In i dimman”, och 2024 gjorde de comeback med “Que sera”. Bidraget “Que sera” tog sig direkt till final, och blev årets enda svenskspråkiga bidrag i finalen. Väl i finalen blev det Marcus och Martinus som kammade hem vinsten, och Medina landade på en andraplats.  

LÄS MER: Medinas pik till Marcus & Martinus: “Smågrabbar…”

Duon Medina. Foto: Claudio Bresciani/TT

Medina ställde in medverkan under Eurovision 2024

Eurovision 2024 hölls i Malmö, och under Eurovision-veckan skulle Medina uppträtt. Men Ali Jammali och Sami Rekik bestämde sig för att ställa in sin konsert i Eurovision Village, med anledning av Israels medverkan i tävlingen. 

MISSA INTE: Svenska artisterna ställer in Eurovision Song Contest

Allsång på Skansen 2024: Medina uppträder 

Sommaren 2024 ser vi Medina i “Allsång på Skansen” i SVT. I samma program uppträder bland annat Jill & The Johnsons, Tommy Nilsson och Linn Koch-Emmery. Det blir Pernilla Wahlgrens andra år som programledare för Allsången, och hon har hyllats för sin insats.  

I samband med en pressträff med årets Allsång-artister så träffade Nyheter24 duon Medina, och de berättade då om tiden efter Mello och avslöjade vad de egentligen tycker om Pernilla Wahlgren… 

Pernilla Wahlgren. Foto: Mickan Mörk/TT

Ni kom tvåa i Melodifestivalen, och blev kanske lite snuvade på vinsten. Har ni kunnat smälta det nu? 

– Ja, absolut. Fortfarande lite bitter… Nej jag skojar! Vi är jätteglada och jag känner inte att vi blev snuvade heller, säger Ali Jammali. 

– Det var ju ändå en tävling och det fanns en förstaplats. Men vi har fått folkets kärlek, vi är ute, vi turnerar och vi får all kärlek. Det kanske är ett diplomatiskt svar, men det känns som att vi vann i alla fall, förklarar Sami Rekik. 

– Det var därför vi inte känns snuvade, vi fick så mycket av det. Vi kom etta på svensktoppen och blev streamade så mycket och vi har en full turné. Så det kunde inte ha blivit bättre, säger Ali Jammali.

Medina kom tvåa i Melodifestivalen 2024. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Vad har ni för sommarplaner?

– Det är bara turné, turné och turné och turné och turné och turné. Vi har gjort 30 gigg nu efter Mello och vi har 95 kvar. Så det är bara att packa väskan. 

LÄS MER: Hiphopduon Medina pratade inte på sex år

Medina om Pernilla Wahlgren: "Hon är så grym"

Pernilla Wahlgren. Foto: Stella Pictures

Det är Pernillas andra år som programledare för “Allsång på Skansen”. Hur tycker ni att hon har skött sig? 

– Det bästa som har hänt Allsången, säger Sami Rekik. 

– Hon är så grym, hon är rutinerad. Hon har glimten i ögat. Jag tror hon kommer göra det fantastiskt, säger Ali Jammali.

– Och väldigt fina ben har hon också. Väldigt fina ben, om man får säga vad man tycker, inflikar Sami Rekik.

MISSA INTE: Pernilla Wahlgren ryter ifrån mot följaren: “Det är vidrigt”

/