"Upp till kamp" vinnare i Prix Italia

Tv-seriens manusskribent Peter Birro: Man blir väldigt lycklig.


Det var under lördagens tävling i Prix Italia nere i Cagliari på Sardinien som den svenska tv-serien "Upp till kamp" utsågs till vinnare i genren bästa tv-drama. Manusskribenten Peter Birro är med sina två tidigare vinster redan en veteran i Prix Italia-sammanhang. Men priser kan man aldrig få för mycket av. Enligt Peter gör vinsten honom väldigt lycklig.

– Det är ju en fantastisk känsla att en historia man varit med om att skapa får chansen att mäta sig med andra tv-serier från de främsta bolagen i världen. Och att man dessutom vinner är ju förstås väldigt märkvärdigt, säger Peter Birro till TT Spektra, enligt Svd.se.

Tv-serien "Upp till kamp" var en fiktiv krönika om fyra unga vänners liv mellan 1965-1976, och visades i SVT hösten 2007. Serien hyllades av kritikerna men sveks av den svenska tv-publiken. Avsnitt ett och två sågs enbart av 515 000 respektive 465 000 tittare, skrev Svd.se den 12:e september 2007.

Skrivet av:

Senaste nytt

Gunilla Persson får tillbaka sina saker

Tittarna rasar på Anna Brolin efter orden i TV4: "En mobbare"

Anna Brolin är en väldigt folkkär och omtyckt programledare som alltid varit mycket uppskattad av tittarna. Men denna gång anser tittarna att hon gjort bort sig.

Så låter Marcus & Martinus bidrag i Melodifestivalen 2024

1 timme sedan
Marcus och Martinus tävlade i Melodifestivalen 2023 med bidraget Air. I finalen kom de på andra plats. Nu gör duon ett nytt försök – i Melodifestivalen 2024 tävlar de med sin låt Unforgettable. Och ja, den verkar onekligen vara just oförglömlig...

Hit har Benjamin Ingrosso flyttat – blir granne med kändiseliten

2 timmar sedan
Benjamin Ingrosso har flyttat in i sin drömvåning där det inte snålats på något. Utöver en underbar balkong i söderläge och en sanslös takhöjd så har Benjamin Ingrosso även riktigt kända grannar i trendiga Vasastan.

Så träffade Robin "Elecktra" Werner 14 år äldre maken Jonny: "Oj"

2 timmar sedan
Elecktra tävlar i Melodifestivalen 2024. Bakom dragshowpersonan ligger Robin Werner. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar om både karaktären Elecktra och privatpersonen Robin Werner.

Lopez topplacering – första gången på 20 år

2 timmar sedan
Jennifer Lopez nya album har tagit en förstaplacering på Billboards Top album sales, listan över de skivor som säljer bäst i traditionella kanaler i USA denna vecka, skriver Billboard.