1 av 3
- Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
2 av 3
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX / Kod 10090

Filip & Fredrik hånade och sågade

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ledde sändningen från Oscarsgalan på Kanal 9. Medan sändningen pågick började duons insats att hånas på Twitter.


Klockan 23, natten mot måndag, började Kanal 9:s Oscarssändning med den populära programledarduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Duon valde en egen lite annorlunda vinkel och talade bland annat själva under talen och minnesstunden. Något som upprörde flera tittare.

– När Filip & Fredrik börjar småsnacka om strippklubbar och annat under minnesstunden. Då är måttet rågat, skrev användaren "Citabel" på Twitter.

En annan användare, "Aenton" skrev:

– "Inget kanonår för in memorian" Alltså allvarligt. Jag saknar ord för dessa idioter.

Expressens sociala medier-redaktör, Emanuel Karlsten var en av dem som reagerade på duons agerande.

– Hallå, hjälp mig nu hitta en länk att hitta en stream vi kan titta på istället för F&F!! Snabbt!, vädjade han.

Även på Facebook blev reaktionerna starka. Strax efter sändningen startades gruppen "Filip och Fredrik förtjänar dödstraff efter Oscarsgalan 2011".

Men trots kritiken är Kanal 9:s presschef, Dan Panas, nöjd.

– Galan har fått både positiva reaktioner och kritik, och bägge ståndpunkterna går att förstå. En publik som väljer bort nattsömnen för att se ett program, har ett brinnande intresse och ett högt engagemang. Under vanliga omständigheter brukar man säga att det är omöjligt att tillfredsställa alla, och det är ännu svårare i samband med den här typen av nattsändning. Vi tycker att Filip & Fredrik gjorde det bra.

Kanal 9 kommer även nästa år att sända Oscarsgalan.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

3 timmar sedan

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.

Robinson 2024: Zayera berättar sanningen om sitt hår

igår 18:52
Zayera Khan är en av Robinson 2024:s färgstarkaste profiler. Och det finns en rad saker som tittarna är nyfikna på när det kommer till henne, bland annat hennes hår.