Programmet Lyxfällan i TV3 har engagerat svenska folket i hela 31 säsonger.
Programmet Lyxfällan i TV3 har engagerat svenska folket i hela 31 säsonger. - Foto: TV3/Lyxfällan

Lyxbilar, p-böter och inkassoärenden – 7 rekord i Lyxfällan

Flest parkeringsböter, obetalda räkningar och högst maktkostnader. Det är några av de svindlande rekorden som deltagarna i Lyxfällan har slagit under programmets historia. Nyheter24 listar sju av de mest otäcka toppnoteringarna.


Programmet Lyxfällan i TV3 har engagerat svenska folket i hela 31 säsonger. Hundratusentals tittare sitter varje vecka bänkade när experterna rycker in för att hjälpa de medverkande ur diverse ekonomiska knipor. 

Men vissa fall har stuckit ut mer än andra, och varit extra minnesvärda för både tittarna och programledarna. Nyheter24 listar sju av rekorden som slagits under programmets gång. 

1. Johan slog Lyxfällan-rekord – så mycket spenderade han på sina lyxbilar

Johan som medverkade i Lyxfällan 2020 hade inte ens råd att betala sina barns förskoleavgift men lade sjuka summor på sina fyra lyxbilar varje månad.

Det var inte vilka bilar som helst, utan en Hummer, en Porsche och två BMW. Varje månad lade han 17 200 kronor på sina bilar, vilket var ett nytt rekord i transportkostnader i Lyxfällan. 

Foto: TV3/Lyxfällan

Läs mer om Johans transportutgifter här.

2. Max satte rekord i Lyxfällan – hade flest parkeringsböter någonsin

Även Max, 23, var tokig i bilar och motorer, något som stod klart under hans medverkan i programmet. Max slog rekord i att ha fått flest parkeringsböter på ett år av de som varit med i programmet. 

Max hade fått hela 44 parkeringsböter under det senaste året, och hade vid flera tillfällen stått parkerad på platser som han vet haft parkeringsförbud. 

Totalt hade det senaste årets parkeringsböter kostat Max hela 28 800 kronor. 

Foto: TV3/Lyxfällan

Här kan du läsa mer om Max medverkan.

3. Gick back 30 000 i månaden – trots två heltidsjobb

Programledarna Patrick Grimlund och Magnus Hedberg chockades av Dinos meningslösa shoppande, och konstaterade i programmet att det var något av det värsta de sett. Han spontanshoppade allt från mopeder, akvarium och dammsugare. 

Totalt hade Dinos utgifter på 69 700 kronor varje månad, varav nästan hälften var lån. Det var flera hundratusen i obetalda räkningar.

– Det här är Lyxfällanrekord, sa Patrick Grimlund.

Läs mer om Dinos och rekordet här.

4. Sofie och Niklas slog Lyxfällan-rekord i matkostnader 

Paret Sofie och Niklas från Norrköping tog rekord i Lyxfällan i de enorma summor de lade på mat, läsk, energidryck och restaurangbesök. Sofie och Niklas lade varje månad över 22 000 kronor på mat.

– Vi har räknat om siffrorna flera gånger, för vi trodde inte att det kunde stämma, sa experten Magnus Hedberg.

Här kan du läsa mer om Sofie och Niklas.

5. Paret slog rekord i obetalda räkningar och inkassoärenden

Under Sara och Villys medverkan i Lyxfällan 2021 kom det fram att paret hade svindlande 245 obetalda skulder hos 19 olika inkassobolag. Något som chockade experten Magdalena Kowalczyk. 

– Jag har aldrig hört talas om så många obetalda räkningar och inkassoärenden, aldrig någonsin, sa Kowalczyk.

Foto: TV3/Lyxfällan

Läs mer om parets skulder här.

6. Christoffer i Lyxfällan brände 500 000 – på en timme

Christoffer, som vi träffade i Lyxfällan 2018, slog flera rekord. Förutom att han gjorde av med 500 000 kronor på bara en timme hade han också den högsta månadskostnaden i Lyxfällans historia. Dessutom hade han på ett år ansökt om nya lån hela 200 gånger. 

Det före detta parets månadsbudget såg inte bättre ut. De gjorde nämligen av med hela 108 500 kronor varje månad. 

 – Det här är ett otäckt Lyxfällan-rekord. Vi har aldrig varit över 100 000 förut, då har ändå Lyxfällan varit igång i tolv år, sa Magnus Hedberg i programmet. 

Foto: TV3/Lyxfällan

Här kan du läsa mer om Christoffer och exet Sannes medverkan.

7. Molly i Lyxfällan tog snabblån för att åka taxi från Falun till Stockholm

23-åriga Molly hade tagit lån på lån för att finansiera ett lyxliv med resor, spel och utekvällar. Det gick så långt att hon tog snabblån för att åka taxi från Falun till Stockholm. 

Molly hade skulder på 574 784 kronor när Lyxfällan ryckte ut 2020. Summan fick programledaren Magdalena Kowalczyk att häpna. 

– Det är det värsta jag sett i det här programmet. Det är ett jättetråkigt rekord, speciellt med tanke på att du är så ung, sa Kowalczyk.

Här kan du se Molly berätta om skulderna.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!