Här har det förbjudits att röka på stränderna
Här har det förbjudits att röka på stränderna - Foto: Emilio Morenatti/​Martina Holmberg/TT

Här är rökning på stranden förbjudet – straffet: 17 000 i böter

Gillar du att avnjuta en cigarett på stranden under semestern? Pass på, då finns det vissa resmål du definitivt inte borde besöka. Inte nog med att det är förbjudet – men den som ertappas med att röka riskerar skyhöga böter.


Den som fortfarande är sugen på en utlandsresa i sommar måste helt klart läsa på vad det är som gäller på destinationen. Flera resmål har nämligen infört nya, och rätt oväntade regler som drabbar både turister och lokalbor. 

På en ort får inte resenärerna dricka fler än sex glas med alkoholhaltig dryck, och en turistpärla i Spanien har till exempel infört ett förbud mot bara bröst.

Stränderna förbjuder rökning på stränderna

Men det slutar inte där – för även stränderna i Barcelona och på 115 andra platser i Spanien har fått nya, striktare regler. Från och med den här sommaren får man inte röka eller lämna kvar fimpar på stränderna.

Målet med lagen, som trädde i kraft den 1 juli, är att reducera nedskräpning och rena luften för de övriga strandbesökarna. Och det låter ju inte alls dumt.

Skyhöga böter för den som bryter mot regeln

Men tillhör du gruppen som uppskattar att ta en cigarett i sommarvärmen, och därför funderar på att bryta mot den nya lagen i smyg? Då får du vara beredd på att plocka fram den stora plånboken. 

I Barcelona bestraffas rökning på stranden med en bot på 30 euro, motsvarande drygt 312 svenska kronor. På Mallorcastränderna Santa Ponsa, La Romana och Carregador riskerar du däremot böter på svindlande 1 700 euro – drygt 17 700 kronor.

Källa: Yorkshire Evening Post, Dailystar

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.