TikTok-trenden skapar rubriker för sin udda metod.
TikTok-trenden skapar rubriker för sin udda metod. - Foto: Unsplash

Det här är vabbing – udda trenden som ska öka din dragningskraft

Genom användningen av den omtalade trenden "vabbing", sägs det öka din sexuella attraktionskraft. Metoden har däremot fått både ris och ros – och vi kan nog förstå varför.


Trender kommer och går, speciellt på appen TikTok.

Och medan somliga är gamla goda husmorsknep, kan andra väcka uppmärksamhet för sin... Ja, excentriska karaktär.

En trend som kanske inte räknas som ny, men som ändå fått stor spridning på videoappen med över 1,5 miljoner visningar, är "vabbing". 

Vad är vabbing?

Vabbing är en metod som går ut på att ta flytningar från underlivet som ett alternativ till parfym, skriver The Conversation.

Genom att dutta sekret från underlivet på erogena zoner, såsom handleden eller bakom öronen, sägs det öka en persons sexuella attraktionskraft.

Feromoner sägs vara nyckeln i det hela, alltså ett sätt att kommunicera via lukt.

Hur mycket roll spelar feromoner i kärlekslivet?

Det är sedan tidigare känt att kroppssekret kan avslöja en hel del information om en person, inklusive deras genetiska sammansättning. Detta har särskilt forskats på i djurriket, där feromoner kan framkalla olika beteenden.

Forskningen är däremot tudelad i diskussionen om hur mycket feromoner spelar roll i människors sexuella och romantiska kompatibilitet, och frågan har länge ställts om hur mycket vi människor egentligen känner av feromoner.

Parfymreklamer använder feromoner som försäljningsknep

Många företag nyttjar dock feromoner som lovord i parfymreklamer, där det garanteras höja din sexuella dragningskraft. Kampanjerna har dock fått kritik, eftersom frågan fortfarande inte är helt besvarad inom vetenskapen.

Det är därför vabbing som trend fått stor uppmärksamhet. Det predikas som en mer naturlig och effektiv väg att locka partners.

Hetare sex med vabbing

En av förespråkarna för vabbing är TikTok-användaren Mandy Lee. Hon rekommenderar, i en nu borttagen video, att testa vabbing när du exempelvis är på gymmet eller barer, då det kan hjälpa människor att hitta kärleken.

Flertalet andra förespråkare för vabbing håller med Mandy Lee, och i klipp tar med med sina följare under en dag där de testar metoden. De hävdar att de därefter haft hetare sex och mer flörtiga interaktioner.

Vabbing kritiseras för att vara anti-feministiskt

Det är däremot inte bara en prisad metod. Många konstaterar att att det är ett tecken på desperation och ytterligare ett verktyg för det samhälleliga förtryck som kvinnor befinner sig under, där de instrueras värdera sitt eget värde genom förmågan att attrahera män.

Andra anser att det helt enkelt är ohygieniskt och äckligt. Många komiker har också tagit upp trenden under sina framträdanden.

Vaginan snarare ett offer för patriarkatet

En invändning mot kritiken lutar sig mot det historiska föraktet mot vaginans lukt. Det anses ohygieniskt, pinsamt och smutsigt, och därför något som måste döljas med diverse tvålar och parfymer – vilket kapitalismen tjänar miljarder på.

Många syftar till att vabbing kan fungera som en ny riktning där vulvan och slidan får ett mer modernt rykte. Det har tidigare gjort flera försök till detta, genom konstnärliga utställningar och doftljus för slidan skapat av skådespelerskan Gwyneth Paltrow.

En förkämpe vid namn Tracey Duncan insåg att hon, efter en vecka av vabbing, kände sig mer sexuellt självsäker och på så sätt började omfamna sin naturliga mysk, skriver The Conversation.

Och även om vissa kanske hånar trenden med att vabba, tar det som ironiskt eller hävdar att det inte fungerar, indikerar det ändå att vulvan, slidan och deras funktioner nu är "loud and proud".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du velat testa vabbing?
Tack för din röst!