Psykologen ger sina främsta knep till föräldrar.
Psykologen ger sina främsta knep till föräldrar. - Foto: Unsplash

Barnpsykologen: Detta skulle jag aldrig låta mina barn göra

Psykologen Hayley berättar för sina följare på TikTok vad hon aldrig skulle tvinga sina barn att göra, baserat på hennes kunskaper inom barntrauma.


Med över 386 000 följare lär TikTokaren och psykolgen Hayley ut kunskaper om föräldraskap och mental ohälsa.

Hayley, som på TikTok går under namnet @cptsdwhisperer, är till vardags utbildad psykolog med inriktning på barns trauma.

Psykologen: "Jag skulle aldrig tvinga mina barn att..."

I en uppmärksammad video, som i skrivande stund har drygt 248 000 likes, delar hon med sig av saker hon aldrig skulle göra, eller tvinga sina barn att göra.

Här kan du läsa om läkarens livsviktiga råd efter att ha jobbat på akuten!

Här kommer psykologens främsta råd till föräldrar:

"Precis som jag aldrig tvingar mina barn att ge kärlek till avlägsna släktingar, behöver de inte heller ge mig kärlek. Det är deras kropp och deras val. Det finns inget mer att säga än så."

"Jag skulle aldrig skuldbelägga mina barn tills dess att de ger mig kärlek. Exempelvis 'du gör mig så ledsen när du inte kramar mig', 'mamma känner sig ledsen'. Vi vill inte att våra barn växer upp och tänker att bara för att de gör någon ledsen så ska de göra som den personen säger."

"Jag kommer aldrig förvänta mig att mina barn blint ska följa order. Jag lär dem att ifrågasätta allt. Bara för att en person har auktoritet så ska de inte bara göra som de säger."

"Jag skulle aldrig tvinga mina barn att ha på sig något de inte är bekväma i. Jag bryr mig inte om vart vi ska, om det är till en begravning, ett bröllop, eller till parken. De får ha på sig vad de vill och så borde det vara för alla."

"Jag kommer aldrig göra narr av mina barns känslor, oavsett hur löjligt det verkar för mig. För ett litet barn är känslorna enorma, och att få de känslorna bekräftade betyder allt."

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.