SD säger nej till att stötta en regering som L ingår i.
SD säger nej till att stötta en regering som L ingår i. - Foto: Christine Olsson/TT och Claudio Bresciani/TT

SD motsätter sig en regering som L ingår i: "Inte intressant"

Någon trepartiregering med Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna, med Sverigedemokraterna som stödparti i riksdagen verkar det inte bli. Nu säger Sverigedemokraterna nej till att stödja en regering där Liberalerna ingår.


Liberalerna vill inte stödja eller ingå i en regering med Sverigedemokraterna. Det meddelade partiledare Johan Pehrson i veckan i en intervju med P1.

Partiet är däremot villiga att samarbeta med SD i sakfrågor om det kommer till att få igenom en budget. Pehrson menar att SD i ett regeringsunderlag framför allt skulle tillföra "mandat", "kraft och "vilja att stärka den svenska kriminalpolitiken".

– Vi kommer efter valet att sitta ner med SD och M och KD, om vi får majoritet, och förhandla om de frågor vi vill komma överens om, säger han till P1.

SD säger nej till att stödja en regering med L

Nu meddelar Sverigedemokraterna i sin tur att de inte kommer stödja en regering som Liberalerna ingår i, enligt uppgifter till Expressen.

Källor ska ha uppgett att Sverigedemokraterna, under vårens förhandlingar med Moderaterna, har varit tydliga med att de inte kommer stödja en regering som inkluderar Liberalerna. 

– Vi kommer inte stödja en regering som Liberalerna ingår i. För oss är det inte intressant, säger en SD-topp till Expressen.

/
/
/
Senaste nytt

Person hittad skadad efter misstänkt skottlossning

Polisen i Norrköping rapporterar om skottlossning

"Misstänkt skottlossning i Norrköping", skriver polisen på sin hemsida.

Kund pantade sexleksak på Ica – mötet med butikschefen: ”Udda”

På Ica Älgen i Vargön är det inte bara burkar och flaskor som returneras i pantmaskinen – utan även smutsiga trosor och vibratorer.

Israel kallar hem sin FN-ambassadör

Israel kallar hem sin FN-ambassadör för efter vad landet upplever som försök från FN att "tysta ner" information om Hamas sexuella våld.

"Tusenlappen räcker inte så långt längre"

1 timme sedan
Matpriserna har skjutit i höjden igen. Prisökningen i februari var den högsta på nästan ett år. Tusenlappen räcker inte så långt längre, säger Marie Friberg som precis har handlat för veckan.

Bräcke: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka i Fanbyn.", skriver polisen på sin hemsida.