Vill du ha en bra lön, men slippa stressen på jobbet? Se hit!
Vill du ha en bra lön, men slippa stressen på jobbet? Se hit! - Foto: Terje Pedersen/TT/Pexels

Jobb med låg stressnivå – och hög lön

En undersökning från Business Insider rankar yrken utifrån hur stressiga de är. Är du på jakt efter ett nytt jobb som betalar bra, utan att du behöver utstå allt för mycket press och kritik? Då är det här alternativen för dig.


Att hitta det perfekta jobbet kan verkligen vara en djungel. Vad är viktigt för dig – att kunna frigöra mycket tid för nära och kära, en hög lön eller en bra position? 

Nyheter24 har samlat en hel rad artiklar som hjälpa dig i sökandet på ditt optimala jobb. Här finns en lista över jobb med hög lön, som nästan ingen vill ha

Tycker du att löneläget är viktigt? Här finns en lista över jobb med 40 000 kronor i lön – men som kräver lite, eller ingen utbildning alls.

Här rankas stressfria jobb

Många lever i en väldigt stressig tillvaro, inte minst på jobbet. För vissa fungerar pressen som en morot, medan andra har svårt att hantera den utan att må dåligt. Tillhör du den senare kategorin? Då har du kommit helt rätt.

Business Insider har nämligen, via statistikprogrammet O Net, tagit fram ett diagram som rangordnar jobb utifrån stress. Yrken där personalen får motta mycket kritik och måste kunna jobba under hög stress får ett högt "score", medan de mer stressfria jobben rankas lågt. 

Observera att listan är baserad på den amerikanska jobbmarknaden och att resultatet kan skilja sig från läget i Sverige.

Undersökningen visar: Här är jobben med minst stress

  1. Budbärare och kurirer. Stresspoäng: 37
  2. Frisör. Stresspoäng: 41
  3. Försäljare via dörrknackning eller gatuförsäljning. Stresspoäng: 44
  4. Spacklare. Stresspoäng: 44
  5. Värmepanntillverkare. Stresspoäng: 48

I botten på listan, där jobben som utsätta för mest stress listas, finner vi yrken som domare, akutsjuksköterskor, urologer och larmsamtalsoperatörer. 

Stressfria jobb – med en lön på över 40 000 kronor

Söker du ett jobb med så lite stress som möjligt, men som ändå betalar bra? Här kommer fem jobb du borde söka dig till, enligt Business Insiders diagram.

  1. Miljöekonom - medellön på 50 500 kronor. Stresspoäng: 52
  2. Industriell ekolog - medellön på 43 700 kronor. Stresspoäng: 53
  3. Matematiker - medellön på 62 800 kronor. Stresspoäng: 56
  4. Bioinformatör - medellön på 42 700 kronor. Stresspoäng: 56
  5. Tegelmästare - medellön på 40 700 kronor. Stresspoäng: 57
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.