Ebba Bush viftade med korv under debatten: "Symbol för allt som är fel"
Ebba Bush viftade med korv under debatten: "Symbol för allt som är fel" - Foto: Christine Olsson/TT

Här viftar Ebba Bush med korv under debatten

När Kristdemokraternas partiledare Ebba Bush medverkade i Sveriges Radios slutdebatt började hon vifta med en korv.
– Symbolen för allt som är fel med Sverige nu.


Under Sveriges Radios slutdebatt med partiledarna höll Kristdemokraternas partiledare Ebba Bush upp en falukorv när hon talade. 

Ebba Bush viftar med en falukorv

Det var under debatten om inflation med Centerns Annie Lööf som Kristdemokraternas partiledare hade med sig och viftade med en falukorv i studion. 

– Det här är symbolen för allt som är bra med Sverige. Det här har hittills alla svenskar alltid haft råd med, falukorv, säger Ebba Bush och fortsätter:

– Det här är också symbolen för allt som är fel med Sverige nu. Därför att en falukorv brukade kosta 25 kronor för ett år sedan, nu kostar den 40 kronor sedan vi fått Magda-priser, Stenevi-skatt och Annie-tillägg på både el och drivmedel.

Hon förklarar vidare hur Kristdemokraterna vill införa ett högkostnadsskydd för de svåraste månaderna under vintern som partiet menar skulle innebära sänkta elräkningar. Partiet vill även fortsätta att driva att sänka reduktionsplikten, något som hon vidare säger att "Centerpartiet allt jämt är för tyvärr". 

Annie Lööf kallade Ebba Bush för populist

Ebba Bush menar att partiet vill genomföras detta för att få ner priset på allt som är "allt bra i vårat land", något hon förklarar är falukorv och annat. 

Annie Lööf kallade då Kristdemokraternas Ebba Bush för populist och sade att hon vill att partierna över blockgränserna ska komma överens om hur man kan få ner priserna. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!