5-årig pojke dog i tragisk ballongolycka – mamman varnar
5-årig pojke dog i tragisk ballongolycka – mamman varnar - Foto: Janerik Henriksson/TT och Gorm Kallestad / NTB scanpix / TT

Femåring dog i tragisk ballongolycka – mamman varnar

En 5-årig pojke har dött efter att han försökte klättra in i en stor heliumballong som han hade fått från ett tivoli i Newcastle, England. Nu varnar mamman andra.


En liten pojke dog i en tragisk olycka där han försökte klättra in i en stor heliumballong i form av en dinosaurie. Han hade fått ballongen på ett resande tivoli som befann sig i Newcastle, England. 

Barn död i olycka med ballong

Det var pojkens mamma som hittade sin livlösa son på golvet i deras hem i staden Gateshead. Pojken hade ballongen över huvudet och halsen när hon fann honom. 

"Jag drog av honom ballongen och jag skrek. Jag tror att jag bar honom till altandörren. Som mamma visste jag att han var borta, han svarade inte. Han hade vidöppna ögon och han var blek", säger mamman till Chronicle live

Grannarna till familjen hjälpte till och utförde akut hjärt-lungräddning innan sjukvårdspersonal anlände till platsen. 

Femåringen fick tillbringa sex dagar på intensivvården på The Great North Children's Hospital innan han avled, rapporterar tidningen.

"Hans lilla hjärta stannade"

När pojken låg på sjukhus efter den tragiska olyckan säger mamman att hon inte lämnade sonens sida. Hon berättar hur 5-åringen började drabbas av anfall och att läkarna tillslut kunde konstatera att det inte fanns något mer de kunde göra för att rädda honom. 

"Jag hade den vackra möjligheten att ligga i sängen med honom, att nynna och sjunga i hans öra och krama honom på mitt bröst tills hans lilla hjärta stannade."

Mamman varnar för heliumballongerna

Orsaken till den lilla pojkens död tros vara intaget av helium men det har ännu inte bekräftats av en rättsläkare. 

Pojkens mamma vill nu varna andra för farorna med helium. Inte minst föräldrar men även farföräldrar, barnskötare, vuxna, studenter eller andra som på något sätt kan komma i kontakt med helium. Hon menar att man bör vara försiktig med hur man använder det, skriver Mirror

"Det är ett gift som kan ta ett liv på några sekunder. Det är väldigt farligt. Det har tagit livet av min son, han ville bara lekfullt bli en dinosaurie. Det kan ta ett barns liv och det kan ta livet av en vuxen."

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!