Nu eftersöks flickan av Missing People.
Nu eftersöks flickan av Missing People. - Foto: TT

Tonårsflicka försvunnen – man begärd häktad

En flicka i yngre tonåren som försvann från Värmland i slutet av förra veckan saknas fortfarande. Flickan misstänks ha blivit utsatt för så kallad grooming. En man har begärts häktad misstänkt för brottet.


Uppgifter tyder på att flickan reste med tåg till Göteborg för att träffa en man i 20-årsåldern, enligt Åklagarmyndigheten.

"Det finns bland annat vittnesuppgifter om att målsäganden och den misstänkta mannen har setts i anslutning till hans bostad", säger kammaråklagare Joanna Larsen, som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Tidigare dömd för tre fall av våldtäkt

Den misstänkta mannen anhölls i lördags och under måndagseftermiddagen begärdes han häktad misstänkt för att ha kontaktat flickan i sexuellt syfte.

Just nu finns det ingen brottsmisstanke om att mannen har med flickans försvinnande att göra, enligt Åklagarmyndigheten. Mannen förnekar brott.

— Han har inte haft någonting med detta att göra och följaktligen heller inte haft något att berätta under de förhör som hittills genomförts, säger hans advokat Jan-Otto Meijer till Göteborgs-Posten.

Mannen är tidigare dömd för tre fall av våldtäkt mot barn, rapporterar flera medier.

Stor sökinsats efter flickan

Organisationen Missing People har under måndagen påbörjat en sökinsats i området Biskopsgården efter den 13-åriga värmländska flicka som tros ha åkt till Göteborg. 

— Målet är att hitta tonårsflickan. Just nu har vi en stor grupp, ett stort eftersök som letar efter henne, säger en presstalesperson för Missing People till Nyheter24.

Ett hundratal frivilliga ingår i sökinsatsen, där man nu söker i ett område som består av både av bebyggelse och skogspartier.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.

Kidnappad flicka befriad efter tio år

1 timme sedan
En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

1 timme sedan
Högsta domstolen i Maldiverna i Indiska oceanen har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Polisen i Östersund rapporterar om fylleri / lob

1 timme sedan
"Centrum, berusad kvinna omhändertagen", skriver polisen på sin hemsida.