Magdalena Kowalczyk ryckte ut för att hjälpa Andreas med ekonomin i Lyxfällan.
Magdalena Kowalczyk ryckte ut för att hjälpa Andreas med ekonomin i Lyxfällan. - Foto: Privat och skärmavbild/Lyxfällan/Viaplay

Andreas gick på krogen 347 gånger på ett år – det hände efter Lyxfällan

När Lyxfällans Magdalena Kowalczyk besökte Andreas festade han nästan varje dag och sov på en kompis soffa – samtidigt som utgifterna skenade iväg. Hur ser Andreas liv ut i dag, och hur går inspelningen egentligen till? Det berättar han för Nyheter24.


I den senaste säsongen av Lyxfällan träffar tittarna hantverkaren Andreas i Solna. Pengarna lades på allt annat än hyra och de räkningar som damp ner i brevlådan förblev oöppnade. Samtidigt jagades Andreas av sex stycken inkassobolag och hans totala skuldbild låg på nästan 330 000 kronor. 

Här kan du läsa mer om Andreas avsnitt i Lyxfällan

Andreas gick back 24 000 i Lyxfällan. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/Viaplay

Andreas jagades av sex inkassobolag – därför sökte han till Lyxfällan: "Fjantigt"

Men hur ser Andreas liv ut i dag, när några månader har gått sedan den känslosamma inspelningen? 

För Nyheter24 berättar Andreas att han till en början försökte ta tag i problemet själv, men upplevde inte att han fick den hjälpen han ville ha. Till slut tog han chansen och sökte till Lyxfällan. 

– Jag har tidigare tänkt “Lyxfällan är så jävla fjantigt”. Man hade fördomar, men det är tvärtom. Det här är det bästa jag gjort i hela mitt liv, berättar han.

Andreas om mötet med Philip Diab: "Så jävla bra"

Philip Diab pratade med Andreas om lögner och självkänsla. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/Viaplay

Den tuffaste stunden under inspelningen förklarar Andreas var samtalet med coach Philip Diab. Där berördes ämnen såsom lögner, självkänsla, prestationskrav och relationer. 

– Det var faktiskt jävligt jobbigt. När man ljuger för sig själv och andra så tror man till slut på att det är så, att det är min verklighet. När Philip tryckte på alla knappar var det mer uppenbart att jag inte är en sämre människa, utan har ett värde precis som alla andra. Han är så jävla bra. 

Andreas syster närvarade under samtalet med Diab. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/Viaplay

Lyxfällan-deltagaren svarar på vanliga frågan: "Fejk"

Som alltid när det kommer till tv-program uppstår frågetecken kring hur inspelningen går till. Och för de tittare som tvivlar på sanningshalten i Lyxfällan, reder Andreas ut hur det hela ser ut. 

– Folk som tycker och tror att det här är upplagt eller fejk, och att det finns ett manus som man ska följa, eller att de intervjuat folk innan. Det är bullshit, det är bara massa skitsnack. Det här är så verkligt som det kan bli. De kan inte ta en summa ur tomma intet, slänga upp på budgettavlan och säga att så här är det, förklarar han och tillägger: 

– Vi är inga skådespelare som står där. 

Lyxfällan-deltagaren om Magdalena Kowalczyk: "Rakt på sak"

Även programledare Magdalena Kowalczyk gjorde ett väldigt gott intryck på deltagaren Andreas. 

– Hon är ju fantastisk. Hon är så rakt på sak och ärlig. Det är bara konkreta grejer hon kommer med, ingen bullshit, hon lindar inte in något, eller någon tanke med att försöka få till ett bra program. Programmet blir ju bra eftersom det är ärliga människor som hjälper en. 

Magdalena Kowalczyk var ett stort stöd för Andreas. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/Viaplay

Andreas festade nästan varje dag – hur gick det efter Lyxfällan?

Vid Lyxfällan besök sov Andreas på en väns soffa, och när Nyheter24 når honom i samband med att avsnittet sänds har hans bostadssituation gjort en helomvändning. Om tre veckor får han nämligen äntligen tillgång till en lägenhet. 

Vid tillfället som Lyxfällan spelades in berättade Andreas att han festade fyra till fem dagar i veckan. Magdalena Kowalczyk kom dessutom med chockbeskedet att det rörde sig om nästan en krognotedragning per dag – hela 347 stycken det gångna året. Även här har Andreas gjort en helomvändning. 

– Jag har varit på krogen en gång sedan vi spelade in Lyxfällan i februari, och jag har varit ute och ätit en gång. Inga taxiresor och inga hotellnätter, berättar han. 

Andreas har bara varit på krogen en gång sedan Lyxfällan. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/Viaplay

"Vi killar har också känslor"

Vad har du för råd till någon som befinner sig i en liknande sits? 

Andreas rekommenderar alla att söka till Lyxfällan, och om man inte vill vara med i tv uppmuntrar han till att söka hjälp på annat håll. Han hoppas att hans medverkan i programmet kan visa att man inte behöver skämmas över att vara i ekonomisk knipa. 

– Man är inte dum och fjantig för att man visar känslor. Jag tycker att man är modig, och jag vill visa att vi killar också har känslor. Vi kan också gråta. Det är inte macho att sitta och hålla igen, säger han till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

1 timme sedan
Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.