En av de två häktade kvinnorna ska ha kommenterar dunsarna i lägenheten.
En av de två häktade kvinnorna ska ha kommenterar dunsarna i lägenheten. - Foto: Privat/Adam Ihse/TT

Häktade kvinnans ord om dunsarna – natten då Tove, 21, försvann

Under natten då Tove, 21, försvann ska grannar ha hört höga dunsar från lägenheten och senare konfronterat den ena häktade kvinnan. Nu har polisen uppgifter om kvinnans förklaring till ljuden enligt Expressen.


Under torsdagen kom ny information kring Tove-fallet, detta efter att polisen i Vetlanda under onsdagen visade extra intresse för en av de två häktade kvinnornas källarutrymme. Källaren ska enligt uppgifter från grannar ha en sidodörr som leder till familjehusets bilparkering, rapporterar Expressen.

"Det var polisbilar på hela gatan utanför. De tog med sig saker i papperspåsar", ska en granne ha sagt till tidningen.

En annan granne ska även ha berättat för tidningen att polisen tagit saker från kvinnans källarförråd.

Grannarna ska ha knackat på hos kvinnan efter mystiska ljuden

En av de häktade kvinnorna ska enligt tidigare uppgifter ha berättat sin version av vad som hänt för vänner – natten då Tove försvann. Enligt den versionen ska hon och Tove ha blivit osams på nattklubben Nöjet vid ett köpcentrum i centrala Vetlanda.

Kvinnorna ska sedan ha bestämt sig för att prata ut och därför gått hem till den nu häktade kvinnan där de blivit sams. Kvinnan ska sedan ha uppgett att Tove cyklade hem runt klockan 03-tiden på natten och att hon därefter begav sig till en hamburgerrestaurang med den andra häktade kvinnan, rapporterar P4 Jönköping.

Vid 03-tiden natten mot söndagen ska även grannar ha hört dunsar i lägenheten. Dunsarna ska ha varit så höga att en granne gått och knackat på – men utan någon öppnade.

Därefter ska grannen ha hört nya dunsar, och ljud som lät som sparkar mot en vägg. 

Häktade kvinnan om dunsarna: "Blivit för berusad"

Under torsdagen skrev Expressen att de erfar att polisen har uppgifter om att den granne som hört de mystiska dunsarna natten då Tove försvann, även ska ha haft ett samtal med den ena häktade kvinnan i trappuppgången.

Grannen ska då ha konfronterat kvinnan om ljuden, varpå hon ska ha svarat att hennes vän "blivit för berusad på Nöjet, men nu sov".

Den häktade kvinnan ska ha förklarat att dunsarna berodde på att vännen ramlat i lägenheten. Men varje gång grannen ska ha frågat om hur kvinnans vän ramlat ska kvinnan svarat undvikande, bland att genom att ställa frågor om grannens kväll.

Grannen ska ha beskrivit den häktade kvinnan som "nervös och ovanligt inställsam under samtalet". 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Senaten i USA:s kongress röstar ja, efter representanthusets ja i helgen, till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på det sedan i höstas för att stå emot Ryssland.

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.