Tre pojkar, tio, elva och tretton år gamla, har dött efter att ha gått igenom en frusen sjö nära Birmingham i centrala England.
Tre pojkar, tio, elva och tretton år gamla, har dött efter att ha gått igenom en frusen sjö nära Birmingham i centrala England. - Foto: Jacob King/Matthew Cooper/AP

Jack, 10, dog när han försökte rädda pojkarna som föll genom isen

Jack Johnson, 10, var en av fyra pojkar som föll genom den frusna sjön, Babbs Mill, i Solihull i Storbritannien. Hans faster menar att han gick i vattnet när han försökte rädda barnen som ramlat i sjön.


Det var under söndagseftermiddagen som flera barn lekte på den frusna sjön, Babbs Mill, i Solihull i Storbritannien som de gick igenom den tunna isen. När isen gav vika sprang fler barn ut på sjön för att försöka hjälpa dem, vilket slutade i tragedi, rapporterar The Guardian.

När räddningstjänst anlände till platsen var sex barn i vattnet. Brandmän och dykare anlände till sjön och lyckades dra upp pojkarna ur vattnet. 

Pojkarna fick hjärt-lungräddning och fördes till sjukhus. Enligt polisen är det för närvarande oklart hur länge de varit i det iskalla vattnet.

Tioårige Jack försökte rädda pojkarna

Senare kunde det fastställas att tre pojkar, mellan 10 och 13 år gamla, drunknat sedan de gått genom isen. En fjärde pojke, sex år gammal, är fortfarande i ett kritiskt tillstånd efter händelsen i Babbs Mill Park på söndagseftermiddagen.

En av pojkarna som avled efter händelsen på söndagseftermiddagen var 10-årige Jack Johnson som dog efter att han försökt pojkarna som fallit igenom isen, skriver DailyMail.

– Vi är förkrossade, säger Jacks faster Charlotte Mcllmurray till Nyheter24.

"Jack Johnson sprang och försökte rädda de andra barnen som han inte kände och som alla tros komma från en och samma familj. Vi fick reda på att han dog när han försökte rädda tre killar som han inte ens kände, det sammanfattar honom bara, han var fantastisk", skriver Charlotte McIlmurray i ett längre inlägg Facebook som Nyheter24 tar del av.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!