Ikeas nya mobilspel ska få barn att lära sig mer om livet i havet
Ikeas nya mobilspel ska få barn att lära sig mer om livet i havet - Foto: Nati Harnik/Janerik Henriksson/TT

Ikea lanserar mobilspel – kommer bara gå att spela en begränsad tid

Under måndagen lanserade Ikea ett nytt mobilspel baserat på sin mjukdjurs kollektion. Spelet är en AR-upplevelse med flera stationer och ska lära barn mer om livet i havet.


Den 13 februari lanserade Ikea ett nytt Augmented Reality-spel. Spelet går att spela i 21 utvalda svenska varuhus. Man spelar genom att scanna olika QR-koder i varuhusen. Spelet har flera stationer med olika upplevelser på varje station.

AR-spel kan beskrivas som spel där man får ta del av verkligheten och det virtuella samtidigt. AR sker alltid i realtid och sinnesintrycken kommer både från verkligheten och från digitala element som skapats på din skärm.

Ikeas mobilspel ska lära barn om havet

Spelet kallas för “Lilla äventyret” och är baserat på kedjans mjukdjurskollektion “Blåvingad”, skriver Ikea på sin hemsida.

I spelet ska man kunna se undervattensdjur sväva omkring i varuhuset, samtidigt som man får lära sig om livet och djuren i havet. 

– Tack vare spelet kan barnen medan de är i våra varuhus lära sig mer om livet i havet och det som sker under ytan, säger Helena Gouiveia, marknadschef på Ikea Sverige i ett pressmeddelande.

Spelet är tillfälligt och kommer bara finnas att spela under de fyra sportlovsveckorna.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!