Nu åtalas 18-åringen och 20-åringen för mord och grovt gravfridsbrott på Tove.
Nu åtalas 18-åringen och 20-åringen för mord och grovt gravfridsbrott på Tove. - Foto: Privat

Sista bilderna på Tove inifrån nattklubben Nöjet

Den 15 oktober möts Tove och de två kvinnorna på nattklubben Nöjet i Vetlanda – bara timmar efter det är hon död. Nu åtalas 18-åringen och 20-åringen för mord och grovt gravfridsbrott på Tove.


Tove försvann efter en utekväll i Vetlanda den 15 oktober och hittades sedan död i ett skogsparti den 2 november. 

Mordet ska enligt åtalet ha föranletts av ett bråk som startade under en utekväll på baren Nöjet i Vetlanda.

Under utekvällen kom Tove i bråk med den nu åtalade 20-åriga kvinnan, och de två gick tillsammans med en 18-årig kvinna, hem till den 20-åriga kvinnan för att reda ut bråket.

De åtalade kvinnorna syns på nattklubben Nöjet 

Enligt förundersökningen som Nyheter24 tagit del av hävdar de åtalade unga kvinnorna att Tove slagit till en av dem på baren.

20-åringen misstänks för flera brott kopplade till Tove i Vetlanda

De två åtalade kvinnorna på nattklubben Nöjet. Foto: Polisen

Övervakningsfilmerna från natten då Tove försvann visar hur de åtalade kvinnorna går in på nattklubben Nöjet vid 22:30 på kvällen. Tove anländer till nattklubben klockan 00:07. 

Bilder visar att de under kvällen går fram till en väktare och att en av de åtalade kvinnorna ser ut att leta efter något och "tittar åt det hållet Tove sitter på huk", står det enligt förundersökningen.

De två åtalade kvinnorna. Foto: Polisen

Övervakningsfilmerna från restaurangen visar sedan hur de två åtalade kvinnorna först hämtar ut sina jackor, innan de går in igen. 

En av de åtalade kvinnorna lämnar Nöjet. Foto: Polisen

Klockan 01:30 lämnar de tre kvinnorna Nöjet. 18-åringen är klädd i rosa kläder och 20-åringen i svart kjol och en ljus topp.

Tove är klädd i en vit skjorta och jeans. Övervakningsfilmerna är de sista bilderna på Tove i livet.

Dödsorsaken: Så dog Tove i Vetlanda.

Tove lämnar nattklubben Nöjet. Foto: Polisen

Efter att kvinnorna lämnat Nöjet går de mot en av de misstänkta kvinnornas lägenhet. De två unga kvinnorna åtalas nu för mord och för brott mot griftefriden. Enligt åklagaren Adam Rullman har kvinnorna begått gärningarna gemensamt och i samförstånd. 

– Utredningen talar för att den avlidna 21-åringen och den misstänkta 20-åringen haft en konfliktfylld relation, men något närmare motiv har inte kunnat klarläggas, säger Rullman i ett pressmeddelande.

Läs alla nyheter om mordet på Tove i Vetlanda här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!