Giftinformationscentralen har undersökt läppbalsamet och hur farligt "beezing" är
Giftinformationscentralen har undersökt läppbalsamet och hur farligt "beezing" är - Foto: Pexels/JanErik Henriksson/TT

Så farligt är det att berusa sig med läppbalsam: "Skulle kunna ge upphov till..."

Ungdomar har använt läppbalsam som ett berusningsmedel när de festar. Nu har Giftinformationscentralen undersökt läppbalsamet och svarar på hur farligt det faktiskt är att berusa sig med det.


Nyheter24 har tidigare skrivit om den nya trenden "Beezing", där unga berusar sig med läppbalsam. Detta gör dem genom att applicera Burt's Bees pepparmintsläppbalsam på ögonlocken.

Detta ska enligt ungdomarna skapa en känsla av att vara hög, det ska även förstärka känslan man redan har när man är berusad, menar ungdomar.

Trenden sprids på sociala medier

Trenden har snabbt blivit stor och spritt sig på sociala medier, där ånga delar med sig av sina upplevelser efter att ha använt läppbalsamet på ögonlocken.

Detta används som en slags "partydrog" på nattklubbar i både Sverige och utomlands. Men nu har Giftinformationscentralen granskat produkten och undersökt om det faktiskt är möjligt att berusa sig med läppbalsamet.

Giftinformationscentralen har undersökt hur farligt läppbalsamet är

Jasmin Khessib är apotekare och arbetar på Giftinformationscentralen, hon säger till Nyheter24 att produkten inte innehåller något som skulle kunna vara farligt för kroppen eller orsaka en berusning. 

 – Produkten innehåller inget som är giftigt eller farligt för kroppen när den appliceras på ögonlocket.Däremot skulle en irritation kunna uppstå på ögonlocket av pepparmyntsoljan, säger Jasmin och fortsätter:

 – Om det kommer cerat i ögat skulle det kunna ge upphov till en ögonirritation.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!