Det råder delade åsikter kring det Ikea serverar i sina restauranger.
Det råder delade åsikter kring det Ikea serverar i sina restauranger. - Foto: Martina Holmberg/TT/Junge Heiko/NTB

Kunderna hotar med att välja bort Ikea – för deras mat: "Åt för sista gången..."

Ikea har länge varit kända för att erbjuda prisvärd mat till sina kunder. Men under möbeljättens senaste inlägg på Facebook skriver flera kunder hur maten inte fallit dem i smaken.


Ikea är kända för sina möbler och inredningsprodukter, men de har också ett rykte om att erbjuda prisvärd mat och snacks i sina varuhus.

I ett inlägg på Ikeas Facebooksida skriver flera kunder att de inte imponerats av möbeljättens matutbud, bland annat är det Ikeas plantbullar som det råder delade meningar om.

Ikeas chockbesked – klassiska köttbullarna blir veganska: "För dyrt just nu"

Ikeas plantbaserade mat är en vattendelare

Även om det finns en ökande efterfrågan på plantbaserad mat, finns det också en motståndskraft mot den. Vissa människor tycker inte om smaken eller konsistensen på vegetabiliska produkter, medan andra inte trivs med tanken på att äta mat utan animaliska produkter.

Kundernas missnöje verkar inte bara begränsas till plantbullarna. I stället verkar det finnas ett brett utbud av produkter som kunderna klagar på, bland annat kyckling och pommes frites, samt att kvalitén ska ha försämrats.

Så får du gratis glass på Ikea – med hemliga knepet.

Kunderna betygsätter Ikeas-mat: "Åt för sista gången igår på Ikea"

En person skrev följande under Facebook-inlägget: "Åt för sista gången igår på Ikea. Pommes som inte var färdiga, kall kyckling och dito grönsaker. Det var inte första gången jag blivit besviken och inte bara här i Göteborg."

Medan andra kunder skrev: "Plantbullar. Nä tack." och "Inga köttbullar, det var inte alls bra."

De plantbaserade köttbullarna skapar diskussion. Foto: Skärmbild/Facebook

Ikea ger svar på kundernas matkritik

I ett mejl till Nyheter24 skriver Ikeas pressavdelning: "Vad gäller maten vi serverar i våra restauranger är det förstås väldigt individuellt vad folk gillar att äta. Många uppskattar våra plantbaserade alternativ. Vår ambition är alltid att vara ett prisvärt alternativ, både vår heminredning och maten vi serverar."

/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.