Alexander Axén är inte bara en hyllad fotbollstränare, utan även en hyllad tv-expert
Alexander Axén är inte bara en hyllad fotbollstränare, utan även en hyllad tv-expert - Foto: Jonas Ekströmer/TT & Mikael Fritzon/TT

Tv-experten Alexander Axén har jobbat med legendaren - så mycket tjänar han

Alexander Axén har kommit att bli en av Sveriges mest uppskattade tv-experter. I de allsvenska studiosändningarna har han gjort sig känd för sin tydliga och ärliga sida och taktiska kunskaper. Men hur mycket tjänar han egentligen?


Den före detta fotbollstränaren Alexander Axén har tränat lag som GAIS och Örebro. De senaste åren har han gjort sig känd som en flitig och välbekant kommentator i de allsvenska sändningarna hos Discovery.

Han har bland annat arbetat med tränarlegendaren Benny Lennartsson och har även, efter sitt senaste tränaruppdrag, arbetat en period hos TV4 och C More, framför allt under fotbolls-VM i Ryssland 2018.

Allsvenskan spelarlöner 2022: AIK – han tjänar mest

Alexander Axéns inkomst – så mycket tjänar han

Enligt Skatteverkets senaste uppgifter från 2021, som Nyheter24 har tagit del av, hade Alexander Axén en fastställd förvärvsinkomst på 540 000 kronor. Det innebär att han under inkomståret 2021 hade en snittlön på 45 000 kronor i månaden.

Utöver den fastställda förvärvsinkomsten hade han även ett överskott av kapital på totalt 30 549 kronor.

Allsvenskan spelarlöner 2022: Hammarby – han tjänar mest

/
/
/
Senaste nytt

Fyra sköts i Farsta – misstänkt anstiftare häktad

Person dog efter slarv – hittades utomhus av hemtjänsten

​En person med hemtjänst i Mariestad hade nattlig tillsyn via en kamera, men det var först när nattpersonalen gjorde besök som man upptäckte att hen fanns utomhus vid bostaden.

Adventskalender med dolda nötter återkallas

Lidl återkallar en adventskalender där det gömmer sig hasselnötter bakom en del luckor, skriver Aftonbladet.

Mordmisstänkt jobbade i hemtjänsten

Mannen misstänkts för att ha mördat en kvinna i 90-årsåldern, i centrala Strömstad i början av november. Nu har det framkommit att han varit anställd inom hemtjänsten, rapporterar lokala medier.

Facket: "Det här är Sveriges sämsta gren"

Att 15-åringar blivit sämre i matematik och läsförståelse är oroande. Men att klyftorna inom svensk skola fortsätter att öka oroar betydligt mer, anser Sveriges Lärare. Det här är Sveriges absolut sämsta gren, säger förbundsordförande Åsa Fahlén.

Kristersson KU-anmäls för Tidölöner

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet anmäler statsminister Ulf Kristersson (M) till riksdagens konstitutionsutskott för hur löneprocessen går till på regeringskansliet.