Så mycket längre tid tar din tågresa i sommar – sträckorna att se upp för
I sommar blir vissa tågsträckors restid längre. - Foto: Johan Nilsson/TT

Så mycket längre tid tar din tågresa i sommar – sträckorna att se upp för

Det är många som väljer tåg som färdmedel under sommaren. Men de som väljer att bege sig ut på järnvägen kan förvänta sig längre transportsträckor och restid. Här är rutterna som drabbas värst.


Järnvägarna runt om i landet rustas upp i sommar vilket leder till en hel del störningar i tågtrafiken. Nyheter24 har tidigare skrivit om vilka sträckor som påverkas i sommar. Förutom att vissa sträckor ställs in så finns det även de som tar betydligt längre tid. Om du ska ge dig ut i tågtrafiken i sommar kan det vara bra att ha koll på följande sträckor. 

Sträckorna att se upp för

Enligt SVT:s undersökning är det två sträckor som tar betydligt längre tid i sommar än vad de brukar göra. Sträckan mellan Malmö och Göteborg förväntas ta 56 minuter längre och restiden tar tre timmar och 32 minuter sammanlagt. Detta är på grund av att snabbtågen plockats bort från sträckan.

En ytterligare sträcka som påverkas är mellan Göteborg och Kalmar. Resenären kan förvänta sig en resa på minst fyra timmar och 46 minuter, vilket är drygt en 45 minuter längre restid än vanligt.

/
/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!