Partiledarna med högst förtroende.
Partiledarna med högst förtroende. - Foto: Robin Bäckman/Christine Olsson/Anders Wiklund/TT

Partiledaren svenskarna har störst förtroende för – Åkesson tappar mest

I en ny undersökning av Demoskop på uppdrag av Aftonbladet kan man nu konstatera vilka partiledare som har högst förtroende och vilka som tappat sedan förra undersökningen.


I en undersökning, gjord av Demoskop på uppdrag av Aftonbladet, med syftet att se andelen väljare som har ganska stort eller mycket stort förtroende för en partiledaren kan man se förändringen som skett sedan förra månaden.

Åkesson tappar mest förtroende hos väljarna

Jimmie Åkesson var nyligen i blåsväder då han poserade i hawaiiskjorta och bastkjol på en fest, samtidigt som bränderna härjade på Hawaii-ön Maui, vilket Nyheter24 skrivit mer om. Tillsammans med Åkesson på bilden stod bandmedlemmarna i Ultima Thule, även de iklädda hawaiiskjorta.

Åkesson har under många år varit en populär partiledare bland de egna väljarna med ett högt förtroende. Men i Demoskops senaste undersökning kan man se att förtroendet sjunkit, skriver Aftonbladet.

Alla som gjorde undersökningen är 18 år och äldre. Den omfattar 1039 intervjuer under perioden första till nionde augusti, 2023 och är genomförd som en webbundersökning. Urvalet är pre-stratifierat och vägt på ålder, kön, region och parti i föregåendeval.

Partiledaren svenskarna har störst förtroende för

Enligt Demoskops undersökning för augusti månad så har förtroendet för Åkesson sjunkit med fem procentenheter till 31 procent. I toppen ligger Magdalena Andersson med 59 procent högt förtroende och på en andraplats Ulf Kristersson med 36 procent. Jimmie Åkesson ligger på tredje plats och i botten finns Muharrem Demirok med sju procent, skriverAftonbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!