Därför ska du simträna din hund
Därför ska du simträna din hund - Foto: Anders Wiklund/TT och Illustration Nyheter24

3 anledningar – därför ska du simträna din hund

Brukar du ta med din hund ut på löprundorna? Ta med hunden på en simtur ibland istället. Visste du att simträning, likt för oss människor, är fördelaktigt för din fyrbenta vän och kan hjälpa din hund stärka muskulaturen och få bättre koordination.


Många hundar älskar att bada och simma på en varm och solig dag. Förutom att det är väldigt roligt och du och din hund stärker eran relation så ger det många hälsofördelar. 

Förbättrar hundens uthållighet

Precis som med löpträning så stärker simträning din hunds uthållighet. Du kan med fördel ta med din fyrbenta vän till sjön på en varm dag istället för att ta med hunden på en löptur. Din hund kommer tacka dig.

Stärker muskulaturen

Genom att simma tränas nästan varenda muskel i din hunds kropp. Det är även en väldigt skonsam typ av träning då allting sker i mjuka rörelser.  

Ett bra alternativ för äldre hundar

Simning är ett bra alternativ för äldre hundar och är ett skonsamt alternativ till annan träning. I vattnet minskar belastningen på leder och muskler, vilket är särskilt viktigt för äldre hundar eller hundar med ledproblem. Det kan vara ett bra sätt att främja rörlighet och lindra smärta hos hundar som lider av artrit eller andra åldersrelaterade åkommor.

Läs mer: Det här är Stockholms bästa hundbad – när vovven vill svalka sig

Källa: Anicura

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!