Dejtingcoachen ger tips för onlinedejting.
Dejtingcoachen ger tips för onlinedejting. - Foto: Kallestad, Gorm/Anders Wiklund/TT

Därför ska du INTE svara din crush direkt: "Verka mer upptagen"

Att skriva med en eventuell framtida partner online kan kännas svårt. Dejtingcoachen Krystyna Trushyna berättar varför du inte borde svara på meddelanden från sin crush direkt.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Nu för tiden träffas många par genom dejtingappar som Tinder, Hinge och Happn. Den första kontakten består då oftast av meddelanden och text. Men hur ska man egentligen tänka när man dejtar på nätet? Finns det någon oskriven regel för hur fort man ska svara eller inte?

Dejtingcoachens ord om onlinedejting

Nyheter24 har pratat med Krystyna Trushyna, som är en internationell dejtingcoach och driver “Krystynas online dating academy” och dejtingbloggen "Doves of Love", där hon delar med sig av tankar och tips på när man dejtar online.

För Nyheter24 berättar Krystyna Trushyna varför man inte bör svara direkt efter att ens crush har skrivit.

– Det finns ingen specifik regel kring om man ska vänta eller inte mellan varje meddelande. Enligt min åsikt beror allt på situationen, personen du skriver med och hur ofta du faktiskt vill och kan skriva till dem.

Då kommer din crush sluta svara dig

Om du får meddelanden varje dag från personen och tycker om att ha kontakt, så menar Krystyna Trushyna att du kan svara dem varje dag också. Men hon säger också att studier visar att man uppfattas som mindre attraktiv om man svarar direkt på sin crushs meddelanden.

– Man blir helt enkelt tagen för givet. Det kan resultera i att du sänker ditt eget värde. Det här betyder också att din crush inte längre kommer känna ett behov av att svara på dina meddelanden.

"Vänta några timmar mellan varje meddelande"

Det kan alltså, baserat på dessa studier, vara klokt att vänta några timmar mellan varje meddelande, menar Krystyna Trushyna. Hon poängterar dock att denna taktik inte är en garanti till en lyckad relation.

– Jag personligen skulle inte svara på ett meddelande direkt, utan vänta en stund bara för att verka mer upptagen med mitt liv och mindre tillgänglig än min crush.

/
/
/