Allt fler blir lurade att åka svarttaxi
Allt fler blir lurade att åka svarttaxi - Foto: Johan Nilsson/Janerik Henriksson/TT

Här lurar svarttaxichaufförer sina kunder: "Farligt"

Allt fler blir lurade av svarttaxichaufförer som ger skenet av att vara seriösa aktörer. Riskerna med svarttaxi är många och nu har Taxiförbundet slagit larm. Det var SVT först att rapportera om.


Många turister kliver ut från centralstationen i Stockholm vid Klarabergsviadukten och där väntar taxibilarna. Nu larmar Taxiförbundet – många turister blir lurade av taxichaufförer som påstår sig vara seriösa men som bedriver sin verksamhet svart. Det var SVT Stockholm först att rapportera om. 

Saknar spärrar

Anledningen är att det där finns massor av intet ont anande kunder och dessutom inga bommar eller spärrar. Vem som helst kan alltså hämta någon från Klarabergsviadukten. 

– Vi har kännedom om att svarttaxichaufförer använder platsen för att hitta kunder, säger Lennart Kalderén som är ordförande i Taxiförbundet och även förtroendevald moderat politiker i regionfullmäktige, till SVT.

"Farligt att åka svarttaxi"

– Det kan till och med vara farligt att åka svarttaxi, påpekar Kalderén. 

Så sent som i augusti i år dömdes en man som hade lockat till sig sina offer genom att köra svarttaxi för flera våldtäkter och sexuellt ofredande av barn. Läs mer om det här.

/
/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!