Morddömda Sara Lundblad har gift sig med Natalia Pshenkina.
Morddömda Sara Lundblad har gift sig med Natalia Pshenkina. - Foto: Polisen

Mördarna Sara Lundblad och Natalia Pshenkina har gift sig i häktet

2015 dömdes Sara Lundblad för mord på sin pappa till 18 års fängelse. Under tiden på anstalt träffade hon kärleken i den morddömda Natalia Pshenkina. Nu har paret gift sig.


Den 30 augusti 2012 försvann 63-åriga Göran Lundblad från sitt hem i Förlösa utanför Kalmar och anmäldes då försvunnen av sin dotter.

Två år efter försvinnandet hittades hans kropp en bit från hemmet, nedgrävd i en åker. Kroppen återfanns efter att dottern Sara Lundblads dåvarande pojkvän, Martin Törnblad, erkännande mordet för Missing People.

Martin Törnblad och Sara Lundblad. Foto: TV3

Mördade sin svärfar för pengar – så lever Martin Törnblad i fängelset

Morddömda Sara Lundblad blev kär i annan fånge

Både Sara Lundblad och Martin Törnblad dömdes för mord till 18 års fängelse och motivet ska då ha varit ett arv i miljonklassen som dottern skulle erhålla från sin pappa.

2018 fann den fängslade Sara Lundblad kärleken på nytt i den intagna Natalia Pshenkina, som dömts till livstids fängelse för att ha mördat sin före detta sambo. Paret förlovade sig på anstalten 2019. 

Therese Tang löste Förlösamordet – så gick det till

Sara Lundblad och Natalia Pshenkina har gift sig

Efter att Pshenkina flyttats till anstalten Hinseberg har paret i flera års tid försökt få tillåtelse att träffas på permissioner, något myndigheterna satt stopp för.

Kärleksparet har även försökt få till ett giftermål men då har Kriminalvården nekat ansökan med bakgrund av det skulle äventyrat säkerheten.

”Mot bakgrund av att både Natalia Pshenkina och Sara Lundblad är dömda för grov våldsbrottslighet och är intagna i anstalt bedömer Kriminalvården att okontrollerade besök inte kan beviljas då det kan äventyra säkerheten på anstalten”, skrev de enligt Aftonbladet.

Nu har dock kärlekshistorien mellan de två morddömda fångarna fått sig en vändning efter att Lundblad fått träffa Pshenkina på en permission, varpå de gift sig med varandra, rapporterar Aftonbladet. 

Enligt tidningen ska vigseln ha skett på häktet i Ystad där Pshenkina sitter i väntan på utvisning till Ryssland.

Sara Lundblad mördade sin pappa för pengar – så lever hon i fängelset

Här kan du läsa fler nyheter från Nyheter24:

Johanna Janssons liv i fängelset – försökt tillverka hembränt

Anders Eklund ville få sitt straff tidsbestämt – Englas mamma: "Bedrövligt"

Mordet på 16-åriga Junko Furuta som skakade omvärlden: Våldtogs och torterades i 44 dagar

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!