Buffett slår hål på mysteriet kring Jobs

Appleledningens informationsmygel kring Steve Jobs hälsa kan strida mot börsreglerna.


Appleledningen anklagas för mörkläggning av Steve Jobs hälsa. Valet att hålla inne på den känsliga informationen kan stå i strid med börsreglerna, där bolagen måste offentliggöra all information till investerare som är relevant vid handel med aktien.

– Om Apple försökte smyga ut informationen eller vilseleda genom att inte tala om allt är detta precis lika illa som att ljuga, säger Jeffrey Soza, på advokatfirman Glaser, Weil, Fink, Jacobs, Howard & Shapiro till Los Angeles Times.

Jobs lämnade Applescenen i januari i år för att göra comeback i juni. Från ledningens håll dementerades alla uppgifter om att han var allvarligt sjuk. Det sas att Jobs led av en "hormonell obalans". Nya uppgifter kom för några veckor sedan om att Jobs genomgått en levertransplantation i april.

Visserligen har Apple ingen skyldighet att berätta om hälsotillståndet i ledningen, men om den är intressant för marknaden kan reglerna kräva det. Jobs har ända sedan han återkom till Apple, 1996, varit hjärnan bakom försäljningssuccéer som Ipod och Iphone.

– Jobs har varit viktig för Apple. Om han har stått inför en stor operation är detta absolut marknadsrelevant information, säger affärsmannen Warren Buffett till CNBC.

Warren Buffett om Apples hantering av Jobs nedan.

Skrivet av:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!