Onsdag 28 Sep
Stockholm

Steve Jobs riskerar för tidig död

IT-gurun och Apples vd Jobs överväger en levertransplantation för att rädda sitt liv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Apples vd Steve Jobs, som nyligen tvingats ta en timeout från jobbet, riskerar att dö i förtid. Han överväger nu att genomgå en levertransplantation för att fortsätta leva ett tag till. Samtidigt som mediecirkusen kring Jobs får nytt bränsle, gör han personligen allt för att försöka mörka uppgifterna kring hans ifrågasatta hälsa.

– Varför lämnar ni mig inte i fred - varför är detta viktigt, frågade Steve Jobs, som inte ville kommentera ytterligare när Bloomberg ringde upp och konfronterade honom om hans hälsoproblem.

Sedan Jobs behandlades för en ovanlig variant av cancer i bukspottskörteln 2004 och har fått nya problem, enligt läkare och andra som följer hans fysiska tillstånd. Därför överväger han i dagsläget en levertransplantation för att bli av med problemen, rapporterar Bloomberg.

Patienter i Jobs tillstånd kan överleva i 20 år eller mer från och med att de diagnostiserats med cancer, enligt Steven Brower, professor och ordförande för kirurgiavdelningen vid Mercer University School of Medicine i Savannah, Georgia. Brower, har dock inte behandlat Jobs, och vet inga detaljer om hans tillstånd.

Jobs, som i offentlighetens ljus har visat upp sitt tunna jag under hela 2008, har själv försökt mörka så mycket som möjligt om sitt sjukdomstillstånd. I ett uttalande den 5 januari sa Jobs att han led av "hormonell inbalans", och att hans botemedel mot hans kraftiga viktras var "relativt enkelt". Den 14 januari chockades IT-världen när Jobs meddelade att han tar en timeout från jobbet. Under fem månader blir han borta från Applegolvet då hans hälsofrågor var "mer komplexa" än först hade trott.

Apples talesman Steve Dowling, tillsammans med styrelseledamöterna Bill Campbell, ordförande för Intuit Inc, Al Gore, Bill Clintons vicepresident, och Eric Schmidt, vd Google, har vägrat att kommentera Jobs avbrott.

Se CNN:s rapport om Steve Jobs hälsotillstånd nedan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.