Stockholm

Jobs tvingas till timeout efter viktras

Apples vd Steve Jobs blir borta ett halvår från världsscenen.


Läs mer

Ju mer Apples vd Steve Jobs ihärdigt dementerar cancerryktena, desto tunnare blir han. Efter att ha talat om för hela världsscenen att han mår bra, tvingas han nu att ta en timeout. Storhetstiden är över, och den första indikationen på det kom redan för en månad sedan då Jobs ställde in sitt uppträdande vid mässan Macworld Expo, i januari.

Till investerarnas och Applefansens bestörtning tvingas han nu tillfälligt att dra sig tillbaka som Apples frontperson. Han skyller sitt allvarliga viktras på hormonell obalans, men säger också att behandlingen för näringsproblemen är "relativt enkla".

– Dessvärre fortsätter nyfikenheten kring min hälsa att distrahera inte bara mig och min familj, utan alla andra på Apple också. Därutöver har jag under den senaste veckan insett att frågorna kring min hälsa är mer komplexa än jag trodde från börja, sa Steve Jobs, 53, i ett brev till sina medarbetare under onsdagen, rapporterar Forbes.com.

Jobs kommer att vara borta från Applekontoret fram till slutet på juni. Han har bett huvudchefen Tom Cook att ta över som högsta ansvarig under Apples dagliga arbete. Men Jobs kommer dock att på distans att vara involverad i de större strategiska besluten.

2004 behandlades Jobs för en ovanlig variant av cancer i bukspottskörteln.

Se en intervju med Steve Jobs nedan.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.