Bernie Madoff fick 150 års fängelse

Finansmannen om maxstraffet: "Jag efterlämnar ett arv av skam till min familj."


NEW YORK. Finansmannen Bernie Madoff, som gett finanskrisen ett ansikte, döms som väntat till 150 års fängelse. Under måndagen meddelade en domstol i New York sitt beslut. Madoff, som hoppats på ett straff strax över tio år i fängelse, tog emot chockbeskedet:

Utanför domstolsbyggnaden hade många drabbade samlats och krävde ett hårt straff. 71-åringen anses ha svindlat bort närmare 500 miljarder kronor.

– Jag ber mina offer om ursäkt. Jag är ledsen, sa Madoff och förklarade att han kommer att få "leva med sin smärta i resten av sitt liv"

– Jag efterlämnar ett arv av skam till min familj. Jag är ansvarig för en stor mängd lidande och smärta. Jag lever i plåga, sa han, enligt The New York Times.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.