Tisdag 26 Okt
Stockholm

Madoff förvånad över sin egen storhet

Finansmannen Bernie Madoff duckar inga frågor efter fängelsedomen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Storsvindlaren Bernie Madoff, 71, har börjat anpassa sig till sitt nya liv i fängelset. I en första intervju sedan han dömdes till 150 års fängelse erkänner han att han är förvånad över att han lyckades komma undan med sitt svindleri under en sådan lång tid.

Madoff hann svindla bort närmare 150 miljarder kronor innan det upptäcktes.

– Vid flera tillfällen när jag träffade finansinspektionen, SEC, tänkte jag "nu tar de mig", sa Madoff till advokat Joseph Cotchett, som hotar att stämma Madoffs fru, söner och bror på uppdrag av flera offer till svindleriet, enligt ABC News.

Cotchett mötte Madoff tillsammans med advokat Nancy Fineman i fyra och en halv timme under tisdagen. Enligt båda var han "väldigt tydlig, väldigt rak" och verkade inte dölja något.

–Han berättade om hur han fick det gjort, och om hur många år han lyckades komma undan med det.

Madoff duckade inte inför några frågor, och hans advokat grep aldrig in.

– Han ville uppenbarligen prata med oss eftersom, enligt honom, kände vissa i hans familj inte till det, och var inte inblandade i det, säger Cotchett till ABC News.

Advokaterna berättar att Madoff bryr sig om sin fru, men fullkomligt struntar i sina söner, som har vägrat att prata med honom sedan gripandet den 11 december, 2008.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela