Stockholm

Ingen Mercedes i jul

Det blir ingen lyxig jul för tomten.


Flotta krognotor, vrålåk och dyra inköp överlag är något som det dras ned när lågkonjuktur råder. Och det ser illa ut för tyska lyxjätten Daimler. Nu går nämligen Mercedes back. Och det är ingen småpotatis. Enligt uppgifter går de back 1,5 biljoner euro.

– Alla Mercedesarbetare tvingas ta extra lång julledighet när produktionen helt stoppas i fem veckor i vinter, säger en talesman för den tyska biljätten Daimler till Frankfurter Sonntagszeitung.

Mellan den 11 december och den 12 januari kommer inga Mercedes att tillverkas, heter det. Beskedet kommer efter det att Daimler i torsdags redovisat en mörk kvartalsrapport, med en operativ vinst som rasade med två tredjedelar för tredje kvartalet.

– Finanskrisen har bara de senaste veckorna utlöst "ett dramatiskt ras på våra huvudmarknader", sade Daimlerchefen Dieter Zetsche i veckan på en telefonkonferens med medier.

Läget är mycket svårt. Det är en extraordinär tid.

Daimler var den första tyska biljätten som kom med kvartalsrapport. På torsdag, den 30 oktober, är det Volkswagens och MAN:s tur. BMW rapporterar den 4 november.

(TT)

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.