Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Spelutvecklarna klår finansvalparna

Nyheter | 08/09/2009 16:06

Dataspelsbranschen ökade omsättningen med 21 procent under onådens år 2008.

När hela finansmarknaden var i gungning under 2008 växte omsättningen bland de svenska dataspelsutvecklingsbolagen med 21 procent till totalt 1,2 miljarder kronor. Det visar Dataspelsbranschens Spelutvecklarindex.

– De stora spelhusen utvecklade sin internationella ställning under förra året. Det visar sig i utländska investeringar, både i form av förvärv och växande utvecklingsbudgetar, Per Strömbäck, talesperson för Dataspelsbranschen.

När många branscher fick skära ned under finanskrisen ökade snarare sysselsättingen i dataspelsbranschen med 17 procent till 1 353 anställda vid 104 svenska aktiebolag.

De bolag som går bäst är oftast underleverantörer inom teknik, grafik och projektledning.

– Det är tydligt att bredden och djupet har ökat. Vi ser att mindre aktörer hittar nya nischer inom bland annat mobilspel, digital distribution och spel direkt för webben, säger Martin Lindell, analytiker på Dataspelsbranschen.

Skrivet av: