Torsdag 11 Aug
Stockholm

Zennström ska knäcka Spotify

Skypegrundaren startar konkurrenten Rdio.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SAN FRANSISCO. IT-entreprenören Niklas Zennström och kompanjonen Janus Friis är i fas med nästa stora internetprojekt: en konkurrerande tjänst till Spotify. Båda, som är mest kända för att ha startat Kazaa, Skype och Joost, har nyckelroller i byggandet och finansieringen av musiktjänsten Rdio.

Vid sidan om namnet, finns det inte mycket information som är officiell om tjänsten. Rdio har öppnat kontor i både San Fransisco och Los Angeles och kommer att erbjuda en abonnemangsbaserad betaltjänst för att lyssna på musik. Plattformen är kombatibel med datorer och mobiler. I början av nästa år kommer bolagets köptjänst för musik, skriver New York Times.

För Rdio och uppstickare som MOG och Deezer blir den stora utmaningen att få till avtal med de stora skivbolagen. I Zennströms och Friis fall är det extra känsligt då många direktörer fortfarande är bittra på grund av deras nedladdningstjänst Kazaa.

– Diskussionerna med skivbolagen fortsätter och är förtroendeingivande, säger Drew Larnes, vd på Rrdio, till New York Times.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.