Zennström ska knäcka Spotify

Skypegrundaren startar konkurrenten Rdio.


SAN FRANSISCO. IT-entreprenören Niklas Zennström och kompanjonen Janus Friis är i fas med nästa stora internetprojekt: en konkurrerande tjänst till Spotify. Båda, som är mest kända för att ha startat Kazaa, Skype och Joost, har nyckelroller i byggandet och finansieringen av musiktjänsten Rdio.

Vid sidan om namnet, finns det inte mycket information som är officiell om tjänsten. Rdio har öppnat kontor i både San Fransisco och Los Angeles och kommer att erbjuda en abonnemangsbaserad betaltjänst för att lyssna på musik. Plattformen är kombatibel med datorer och mobiler. I början av nästa år kommer bolagets köptjänst för musik, skriver New York Times.

För Rdio och uppstickare som MOG och Deezer blir den stora utmaningen att få till avtal med de stora skivbolagen. I Zennströms och Friis fall är det extra känsligt då många direktörer fortfarande är bittra på grund av deras nedladdningstjänst Kazaa.

– Diskussionerna med skivbolagen fortsätter och är förtroendeingivande, säger Drew Larnes, vd på Rrdio, till New York Times.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Man mördade bekant med sparkar och slag

En 42-årig man döms till 16 års fängelse för att ha mördat en man i 65-årsåldern i Mölndals kommun, skriver GP.

Insats på polisstation – misstänkt handgranat

En stor insats pågår på Flemingsbergs polisstation i Stockholm. Enligt flera medier ska det röra sig om en handgranat som påträffats.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Vänersborg

"På E45 strax söder om Brålanda har en personbil kört in i ett mitträcke.", skriver polisen på sin hemsida.

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Broraset i amerikanska Baltimore kan få mångmiljardkonsekvenser för försäkringsbranschen. Den bedömningen gör försäkringsbolaget Lloyd's vd.

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

1 timme sedan
Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.