Microsoft släpper Spotifykonkurrent

- 04/11/2009, 16:32 -

MSN Music släpps efter flera månaders försening.

Microsoft gör en smyglansering av sin försenade Spotifykonkurrent MSN Music. Tjänsten, som skulle ha haft premiär för fyra månader sedan, kommer att vara i drift från och med torsdag i betaversion. Flera tusen personer har inbjudits för att testa tjänsten.

MSN Music skulle ha lanserats i slutet av juli, men produkten "tog längre tid än väntat att uppnå den höga kvaliteten som man eftersträvade", enligt Peter Bale, chef på MSN, skriver Daily Telegraph.

Microsoft har tecknat avtal med de fyra största skivbolagen: EMI, Warner Music Group, Universal Music Group och Sony BMG, och har i sitt arkiv runt en miljon låtar som är nedladdningsbara. Detta till skillnad från Apples Itunes som har över tio miljoner låtar, och 7digital som har över åtta miljoner låtar.

Genomsnittspriset för att ladda ned en låt kommer att ligga på 79 pence, vilket motsvarar drygt nio kronor. Användarna måste använda krediter för att kunna köpa låtarna.

– Vi menar att det är en stor skillnad på att läsa om musik och lyssna på musik är två sidor av samma mynt, och vi vill erbjuda ett konkurrenskraftig alternativ till våra MSN-användare som är integrerad med all musik som finns på portalen, säger Peter Bale, enligt <a href=""http://www.telegraph.co.uk/technology/microsoft/6496201/Microsoft-launches-MSN-Music-almost-four-months-late.html""target="_blank">Daily Telegraph.

Skrivet av: