1 av 2
2 av 2

Sverigedemokraterna utmanas på nätet

Sverigedemokraterna.de ska ge sverigedemokraterna en match på hemmaplan - internet.


Med en förvillande lik webbadress - bortsett från landsdomänen som i stället för svenska .se är tyska .de - ska den som googlar sverigedemokraterna föras in på den sd-kritiska sajten sverigedemokraterna.de.

I ett brev till Dagens Nyheter uppger den som registrerat sajten att det är ett privat initiativ som ligger bakom och att man ”valt att vara anonym på grund av risk för repressalier”.

Syftet ska vara att avslöja sverigedemokraternas pr-strategi inför valet och att fånga upp den som funderar på att lägga sin röst på sd på samma sätt som sverigedemokraterna. Genom mobilitet och närvaro på nätet.

Enligt en analys av bloggaren och webbmarknadsföraren Nikke Lindqvist finns det flera skäl som talar för att sverigedemokraterna.de kommer att lyckas i sin strävan. Bland annat för att det, som Lindqvist skriver, ”redan finns tre domännamn som innehåller nyckelordet, vilket kan innebära att det finns plats för ytterligare en sådan träff i sökresultaten”.

Men det finns också faktorer som talar emot sajten, menar Nikke Lindqvist:

– Väldigt lite innehåll på sajten. Sverigedemokraterna.de har en enda sida. Om man ska ha en chans att åstadkomma den man vill krävs en utökning av sidantalet så att sajten själv, väldigt tydligt själv kan hjälpa till med interna länkar med ankartexten sverigedemokraterna till sin förstasida.

När Nyheter24 klockan 08:59 på onsdagsmorgonen googlar "sverigedemokraterna" dyker sverigedemokraterna.de upp som träff nummer nio. Det innebär att sajten sedan 17-tiden i går, tisdag, redan avancerat med två pinnhål.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.