Tisdag 3 Aug
Stockholm

Sd står fast vid pedofilpåhopp mot pp

"Om en piratpartist som ska stå för ett fritt internet talar i egen sak för att han har barnporr på datorn får piratpartiet stå för det."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På onsdagen, under den sms-duell som hölls mellan piratpartiets Henrik Alexandersson och sverigedemokraternas pressekreterare och ungdomsförbundsordförande Erik Almqvist, gick sd till hårt angrepp mot pp:s motiv. När diskussionen handlade om integritet och reglering av internet kom utspelet.

– Piratpartisterna har ju visat sig ha företrädare med pedofila böjelser så jag förstår att detta kan vara en hjärtefråga för somliga, säger Erik Almqvist i debatten.

Ett påstående som fick piratpartiets partiledare, Rick Falkvinge, att reagera starkt.

– Jag skulle egentligen bli fly förbannad, men sverigedemokraterna är inte värda det. Det är helt och hållet grundlöst och den billigaste poängen hittills.

Nyheter24 söker sd:s partiledare Jimmie Åkesson för en kommentar, men han vill inte uttala sig. I stället konstaterar Sven-Olof Sällström, pressekretare för sd, att partiet i huvudsak delar Almqvist uppfattning.

– Det är ju bara att googla så fattar du vad han menar, säger Sällström till Nyheter24.

Vem syftar du på då?

– En piratpartist i Tyskland, det finns en artikel i DN om det.

Men ska piratparitet i Sverige ta ansvar för vem som företräder piratpartiet i Tyskland?

– De säger ju själva att de har broder- och systerpartier i hela Europa och främst är ett europeiskt parti för europarlamentet.

Men menar du då också att sverigedemokraterna ska ta ansvar för andra nationella partier i Europa?

– Nej, för vi är framför allt ett nationalistiskt - nationellt - parti och vill ju helst att varken Sverige eller sverigedemokraterna ska vara verksamma i Europaparlamentet.

Rick Falkvinge säger att ett parti som gör anspråk på riksdagen inte kan uttrycka sig så.

– Om en piratpartist som ska stå för ett fritt internet talar i egen sak för att han har barnporr på datorn får piratpartiet stå för det. Vi håller rent på vår kant och de får hålla rent på sin, säger Sällström avslutningsvis till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela