- Foto: Pressbild

Gröna ska vinna valet med rotselleripuré

Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson ställer sig i köket.


I samband med miljöpartiets valupptakt i helgen lanserade språkröret Peter Eriksson en kokbok - Gröna recept för godare mat.

De gröna vill göra matkvalitet i välfärden till en viktig valfråga. Hörnstenarna i politiken ska vara fler ekologiska och närodlade råvaror och en återgång till lokala produktionskök med "riktig" matlagning på förskolor, skolor, i äldreomsorg och på sjukhusen.

Transfetter, genmodifierade varor och kosmetiska tillsatser ska fasas ut, om miljöpartiet får som de vill.

– Det är viktigt att vi serverar god mat till våra äldre, till sjuka och till barnen i skolan. Vad vi lagar för mat hemma är vårt enskilda ansvar, men vi har ett gemensamt ansvar för människor i skolan, vården och äldreomsorgen, säger Peter Eriksson.

För att uppmärksamma detta ger alltså de grönas språkrör, Peter Eriksson, ut en kokbok tillsammans med Carola Magnusson, som driver Carolas Ekokök, tidigare landslagskocken Carina Brydling, Camilla ”Matupproret” Sparring samt fiske- och matjournalisten Isabella Lövin, som nu är EU-parlamentariker för miljöpartiet.

– Själv bidrar jag med min favorit - lammstek med rotselleripuré och rotfrukter med grön och röd pesto. Den rätten har jag förresten bjudit Mona, Lars och Maria på vid en av våra regelbundna träffar, då vi viker en kväll för att prata om vårt rödgröna samarbete och vår gemensamma valrörelse, säger Peter Eriksson.

Mat
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!