Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverigedemokraterna försvann från Google

- 29/04/2010, 10:34 -

Snabbfotade motståndare och egen klantighet har fått sverigedemokraterna att dippa på Googles sökrankning. Tidigare fick man upp partiets sida som förstaträff på Google. Nu är den svår - om ens möjlig - att hitta.

När sd-motståndarna bakom sajten sverigedemokraterna.de slog till tidigare i år och lanserade en ny sajt med samma namn (fast på den tyska landsdomänen med ändelsen .de) - där de vill samla kritik mot sverigdemokraternas politik - var tillfället väl valt.

Sverigdemokraterna hade precis efter en hackerattack den 16 april bytt till ett säkrare webbhotell och började publicera sitt material på sverigedemokraterna.se i stället för den tidigare adressen sverigedemokraterna.net, skriver Expressen.

Det nya namnet uppfattade Googles sökmotor som en helt ny sajt - och rankade den genast mycket lägre i sökträffarna.

I stället är nu sverigedemokraterna.de den första träffen när man googlar partinamnet.

– De har handlat i panik, säger Nikke Lindqvist, expert på sökoptimering, till Expressen.

Sverigedemokraterna tror att det ska ta någon vecka innan Google hunnit indexera upp den nya sajten. Experten är av en annan uppfattning.

– Jag tror att de kommer tillbaka någon gång i mitten av juni, säger Nikke Lindqvist till Expressen.