Fredag 7 Okt
Stockholm

Centerkandidaten: Min beundran för judar är helt intakt

Ove Svidén. Riksdagskandidat för centerpartiet i Stockholm.
1 av 2
Ove Svidén. Riksdagskandidat för centerpartiet i Stockholm.
Centerpolitikern hävdar bland annat att judarna låg bakom 11 september-attackerna i New York.
2 av 2
Centerpolitikern hävdar bland annat att judarna låg bakom 11 september-attackerna i New York. Foto: Mark Lennihan/AP/SCANPIX

Centerpartiets riksdagskandidat, Ove Svidén, som ströks från partilistan efter att Rapport avslöjat honom som en konspirationsteoretiker som skyller 9/11 på judarna, tar bladet från mun.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När SVT:s Rapport i fredags sände en intervju med Ove Svidén, en av partiets riksdagskandidater i Stockholm gick det snabbt.

Centerpartiet undersökte hur man kunde stoppa tryckningen av valsedlarna och har nu strukit Ove Svidén från riksdagslistan.

Men nu slår centerpolitikern tillbaka mot SVT - som han menar behandlat honom orättvist.

– Jag kräver en dementi av SVT! Journalisten Mikael Petterssons program om mig är ett skickligt hopkommet förtal, säger Ove Svidén i ett pressmeddelande.

Han menar att programmet är hårdklippt, att rubriksättningarna är "ren provokation" och att han felaktigt framställs som en antisemit.

– Motsatsen gäller! Min beundran för det judiska folkets  mångtusenåriga kamp för rättvisa är helt intakt, säger Ove Svidén.

– Som till exempel när jag till en grupp gymnasieelever från den judiska skolan i Stockholm talade om att Jehovah gav sitt utvalda folk de svåraste uppgifterna, så fick jag en applåd, förtydligar Ove Svidén.

Om konspirationsteorierna - som kretsar kring mäktiga finansfamiljer och bankirer - säger han att han fått dem bekräftade från högsta ort.

Självaste huvudföremålet för Svidéns konspiratoriska världsbild, affärsmannen David Rockefeller, ska ha gett honom rätt, påstår Ove Svidén.

– Min aning om de 13 finansfamiljernas inblandning i de senaste tusen år av krig har bekräftats av David Rockefeller med ord såsom: "Ove Svidéns scenarier om pengaväldets uppkomst stämmer till 95%."

Inslaget i SVT:s Rapport:

 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.