- Foto: JESSICA GOW/SCANPIX

Centerpartiet utsatta för bombattentat

Ungdomsgäng kastade in rökbomb i centerpartiets tält under lördagen.


GÖTEBORG. Centerpartiet hade rest ett tält i centrala Göteborg och delade ut blomster- och grönsaksfrön för att fira Världsmiljödagen när attentatet inträffade.

- Vi var precis klara och satte oss ner i tältet för att prata. Efter nån minut slängde någon in en rökbomb. Ungefär sådana som ibland används vid fotbollsmatcher, säger Daniel Runvik som var med i tältet, till Göteborgs Posten.

Rökbomben släppte ut gul rök som snabbt fyllde tältet. Daniel Runvik sparkade ut bomben som efter ett par minuter brann ut.

- Det är lite skärrande. Det är tråkigt när man försöker stå upp för sina politiska åsikter. Jag gissar att de vänder sig mot vår politik, säger Daniel Runvik till GP.

/
/
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

USA skickar iranska kulor till Ukraina

FN-granskning av krigsbrott i Etiopien avslutas

1 timme sedan
FN:s utredning av brott mot mänskliga rättigheter i konfliktens Etiopien avslutas nästa vecka, trots varningar om "övervägande risk" om fortsatta övergrepp.

Toves familj kritisk mot rättegången: ”Måste fokusera på vad det här handlar om”

1 timme sedan
När Tove-fallet prövas i hovrätten har fokus hamnat på helt fel saker. Det säger målsägarbiträdet Uno Karlsson som representerar Toves familj.

Bilexporten ökar – skrotbilarna kvar i Sverige

1 timme sedan
Rekordsvag krona leder till ökad försäljning av begagnade bilar till utlandet. De äldre bilarna blir kvar på hemmaplan vilket kan leda till sämre säkerhet och större utsläpp.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Sundsvall

1 timme sedan
"Norrmalm, berusad man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Över 100 frihetsberövade för påskupplopp

1 timme sedan
Ytterligare fyra personer har frihetsberövats efter det våldsamma upploppet i Sveaparken i Örebro på långfredagen i fjol, skriver polisen på sin hemsida.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.