Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rick Falkvinge videobloggar på Maktkamp24

Leif R Jansson / SCANPIX

Nyheter | 15/06/2010 14:42

I dag startar Rick Falkvinge, piratpartiets partiledare, sin videoblogg på Maktkamp24.

Maktkamp24 presenterar i dag två stycken nya videobloggare.

En av dem är Rick Falkvinge - partiledare för piratpartiet.

Rick kommer låta oss följa hans politiska vardag fram till den 2 juli.

Rick Falkvinge, som till vardags skriver på sin egen partipolitiska blogg, ser fram emot att börja blogga i ett annat format.

– Det är ett kul koncept. Videobloggande är inte nytt i sig, men att följa vardagen så påtagligt kommer att vara det. När jag spelat in video har det annars varit en rätt lång historia med stativ, transkodning och uppladdning som gör det till en ganska segdragen historia som knappt blir av. Det verkar som om Nyheter24 har hittat ett sätt att faktiskt få det att fungera.

Vad kan vi vänta oss från dig och ditt bloggande?

– Jag kommer att visa mycket ur vardagen för en partiledare för ett utmanarparti - möten med ledningen, reaktioner på utspel, opinionsmätningar, och inte minst hur jag tillbringar mina dagar.

Finns det något specifikt du kommer prata om?

– Det är nog mer typiskt för gammelpartierna att resonera så. Vi pratar ju lite om megafonpolitik som deras modell. Jag hoppas snarare på att folk blir nyfikna och ser människan bakom aktivismen och entusiasmen, så att jag får en personlig och närmare kontakt med de som är intresserade av piratidéerna.

Kolla in Rick Falkvinges blogg här.