Ett brott påstås ligga bakom Littorins avhopp.
1 av 2
Ett brott påstås ligga bakom Littorins avhopp. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Littorin hävdade i går att vårdnadstvisten med hans ex-fru låg bakom avhoppet.
2 av 2
Littorin hävdade i går att vårdnadstvisten med hans ex-fru låg bakom avhoppet. - Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX

Brottsmisstankar bakom avhoppet?

Tidningen Aftonbladet avslöjar i dag den egentliga orsaken till Littorins avhopp. 


VISBY. I går avgick arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin, vilket Nyheter24 uppmärksammade.

Uppgifter har nu framkommit som gör gällande att arbetsmarknadsministerns avhopp kan ha berott på helt andra "privata skäl", än vad som Littorin angav på onsdagen.

Aftonbladet skriver på torsdagen att man 16 timmar innan Littorins avhopp konfronterade honom med ett allvarligt brott som han ska ha begått 2006.

Littorin vägrade svara på frågor

Det var för några veckor sedan som Aftonbladet kontaktades av en person som hade uppgifter om ett brott arbetsmarknadsministern påstods ha begått.

Källan anger att brottet skedde i centrala Stockholm under valrörelsen hösten 2006. Brottet uppges vara av den art att det skulle kunna leda till fängelse vid en eventuell dom.

Trovärdig källa

Littorin svarade, när Aftonbladet konfronterade honom, med "inga kommentarer" och sedan tystnad. Efter det försvann han i riktning mot Wisby Hotell.

Littorin ska ha agerat stressat efter konfrontationen. 

Aftonbladet har undersökt anklagelserna noga och dragit slutsatsen att uppgifterna är trovärdiga. Tidningen ska bland annat ha tillgång till källans dator där uppgifter om ministern finns sparade.

Enligt SVT:s politiske kommentator Mats Knutsson ska Aftonbladet dessutom haft fler känsliga skandal-uppgifter på gång, vilket tvingade fram avgången.

I blåsväder tidigare

Det är inte första gången Littorin är i blåsväder. I juni 2007 avslöjade webbtidningen Friktion att den MBA-examen från Fairfax University i USA, som Littorin vid denna tidpunkt åberopade i sin cv - inte var en godkänd akademisk examen.

Littorin kunde vid tidpunkten inte erinra sig namnet på sin handledare. Inte heller kunde han säga var i USA universitetet låg när han tog sin examen.

Efter ett mindre mediedrev valde den före detta arbetsmarknadsminsitern att ta bort uppgiften från sin cv.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.