Tisdag 30 Nov
Stockholm

Piratpartiet: "Vi erbjuder Wikileaks serverplats"

Piratpartiet vill hjälpa Wikileaks.
Piratpartiet vill hjälpa Wikileaks. Foto: SCANPIX

Piratpartiet skriver i ett debattinlägg på tisdagen att partiet gärna erbjuder serverplats och bandbredd till nätsajten Wikileaks.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är piratpartiets vice partiledare Anna Troberg som skriver i ett inlägg på debattsajten Newsmill att de vill stödja Wikileaks.

– Om Wikileaks återigen attackeras kommer vi omedelbart att erbjuda dem både serverplats och bandbredd. Piratpartiet tror på demokrati och vi är inte rädda för att stå upp för den, skriver Anna Troberg.

Medborgare i en god demokrati ska ha tillgång till information, menar Troberg. "Ibland även till information som de som har makten inte vill att medborgarna ska ha."

Nätsajten Wikileaks har - efter det att man gjorde sex års hemliga amerikanska underrättelserapporter tillgängliga på nätet - fått ustå kritik. Bland annat från den amerikanska regeringen som hävdar att läckan är ett hot mot landets säkerhet.

Men piratpartiet vill alltså i stället hjälpa Wikileaks.

– Vi hjälper redan nu demokratiaktivister i bland annat Iran att kommunicera via anonymiserande servrar. Vi levererar bandbredd till vår tids största politiska opinionsbildare, The Pirate Bay, skriver Anna Troberg på Newsmill.

Kommentera
Kopiera länk
Dela