- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Jämnt mellan blocken i ny mätning

Knappt försprång för alliansen.


Det är bara lite mer än en månad kvar till valet och läget är i allra högsta grad ovisst. I en ny Sifomätning som redovisas i Svenska Dagbladet är det mycket jämnt mellan blocken.

Alliansen har dock ett litet försprång att klamra sig fast vid.

Störst i mätningen är socialdemokraterna som med 31,3 procent precis brädar moderaternas 30,5 procent. Moderaterna är också det parti som står för det största tappet jämfört med föregående mätning.

Men med 48,6 procent leder alliansen ändå över de rödgröna som får 45 procent.

Sverigedemokraterna når återigen över riksdagsspärren och får 4,5 procent, enligt Sifo/SvD. Om mätningen skulle avspegla valresultatet skulle det innebära att sd blir tungan på vågen.

Av de som tillfrågats att vara med i undersökningen har 14,1 procent uppgett att de inte bestämt sig för vad de ska rösta på eller ska rösta blankt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.