- Han har vårt stöd och är varken åtalad eller dömd, säger Tomas Rudin, socialdemokraternas kommunsekreterare, till Metro.
1 av 2
- Han har vårt stöd och är varken åtalad eller dömd, säger Tomas Rudin, socialdemokraternas kommunsekreterare, till Metro. - Foto: Jan Forsman/SCANPIX
S-politikern Abdo Goriya planerade att kidnappa en diplomats vuxna dotter. Inom kort kommer ett beslut om åtal mot honom att fattas.
2 av 2
S-politikern Abdo Goriya planerade att kidnappa en diplomats vuxna dotter. Inom kort kommer ett beslut om åtal mot honom att fattas. - Foto: Mats Andersson/SCANPIX

Misstänkt kidnappare kandiderar för socialdemokraterna

En socialdemokratisk politiker i Stockholm misstänks för att ha planerat en kidnappning, men är ändå en av partiets toppkandidater till fullmäktige.


Tillsammans med sin bekant, en syrisk diplomat i Stockholm, ska socialdemokraten Abdo Goriya ha planerat att kidnappa diplomatens dotter.

Och det finns en hedersbakgrund, enligt tidningens uppgifter. Diplomaten ska ha varit rasande på att hans vuxna dotter inlett ett förhållande med en ung man mot pappans vilja.

Den 10 maj i år häktades Abdo Goriya misstänkt för stämpling till människorov, men släpptes efter en kort tid ur häktet.

Trots detta kvarstår misstankarna om honom.

Mannen lämnade sina förtroendeuppdrag i samband med händelserna, men är nu en av toppkandidaterna till fullmäktige.

– Han har vårt stöd och är varken åtalad eller dömd, säger Tomas Rudin, socialdemokraternas kommunsekreterare, till Metro.

Inom kort kommer ett beslut om åtal mot s-politikern att fattas.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!