... Esabelle Dingizian som vill liva upp livet på ålderdomshemmen...
1 av 2
... Esabelle Dingizian som vill liva upp livet på ålderdomshemmen... - Foto: Miljöpartiet
Clowner är lajbans tycker...
2 av 2
Clowner är lajbans tycker... - Foto: Lefteris Pitarakis/Scanpix

Miljöpartist vill ha clowner på äldreboende

Esabelle Dingizian (mp) vill att kulturen ska komma till ålderdomshemmen. "Clowner sprider glädje för alla", säger riksdagsledamoten.


Under ett besök i Expressens valtält talade riksdagsledamoten Esabelle Dingizian (mp) om hur viktigt det är att de äldre får ta del av kulturella upplevelser.

– Äldre har ofta svårt att röra sig och jag tycker att kulturen borde komma till dem i stället, rapporterar Expressen.

Dingizian har tillsammans med språkröret Peter Eriksson utarbetat ett förslag som skapar tusentals nya kulturjobb där kulturarbetare ska släppas in i exempelvis vården och äldreomsorgen.

– De äldre behöver stimulans. Clowner som sprider glädje kan skapa gemenskap och bidra till att de boende håller sig friskare, och dessutom kan folk som hör dåligt ha behållning av clowner. Men det kan förstås även vara folk som kommer dit och sjunger eller spelar teater, säger Dingizian till Expressen.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.