Måndag 10 Maj
Stockholm

Sossepamp sågar rödgrönt samarbete

Björn Rosengren är numera rådgivare åt Stenbecksfären men röstar fortfarande på Socialdemokraterna.
Björn Rosengren är numera rådgivare åt Stenbecksfären men röstar fortfarande på Socialdemokraterna. Foto: Maja Suslin / SCANPIX

Förre näringsminister Björn Rosengren kritiserar det rödgröna samarbetet och säger att socialdemokraterna förlorar på samarbetet.– Många känner inte igen sig i partiet, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I opinionsmätningar hamnar socialdemokraterna strax över 30 procent, fem procentenheter lägre än valet 2006.

Om resultatet står sig gör partiet sitt sämsta val på över 90 år. Nu säger förre näringslivsminister Björn Rosengren (s) att samarbetet med vänsterpartiet och miljöpartiet är en del av det låga stödet.

– Jag kan förstå det rödgröna samarbetet, men jag tror att socialdemokraterna förlorar många väljare till miljöpartiet. Det ser man i storstäderna. Många ungdomar och så kallade intellektuella tar miljöpartiet före socialdemokraterna, och det har man inget svar på, säger han till Aftonbladet.

Rosengren säger också att alliansen använder miljöpartiet och vänsterpartiet för att skrämma osäkra s-väljare. I stället menar han, skulle socialdemokraterna ha kört sitt eget race.

– Jag tror att det hade gått. Risken är att miljöpartiet hade gått över till det borgerliga blocket. Många känner inte igen sig i partiet, det blir ju så när man sitter och förhandlar med andra partier.

Mindre än tre veckor återstår till valdagen, det går fortfarande att bryta den negativa trenden enligt Rosengren. Men vid en eventuell rödgrön valförlust förutspår sossepampen att Mona Sahlin sitter löst.

– Hon kan sitta kvar ett tag, men jag tror knappast att hon leder en valrörelse till, säger han till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela