Mona har fattat att framtiden börjar i skolan.
1 av 3
Mona har fattat att framtiden börjar i skolan. - Foto: Adam Ihse/Scanpix
2 av 3
- Foto: SVT TVärsnytt
Ovärdigt och deperat säger MUF-ledaren Niklas Wykman
3 av 3
Ovärdigt och deperat säger MUF-ledaren Niklas Wykman - Foto: Caroline Tibell/SvD/Scanpix

Mona Sahlin jagar invandrarröster i valskola

Socialdemokraterna anordnar röstskola i Örebro och låter invandrarväljare ta vägarna förbi sin egen valstuga till vallokalen.


S-ledaren Mona Sahlin kom förbi när socialdemokraterna höll valskola för ovana väljare i Örebro på onsdagen, uppger SVT Tvärsnytt.

I gruppen valelever ingick nästan uteslutande mer eller mindre nyanlända invandrare.

Kommunstyrelseledamoten Alaa Idris (s) framhöll att informationen på röstskolan endast handlade om hur det går till när man röstar.

– Jag blir glad om man röstar på socialdemokraterna. Men jag är också väldigt noga med att säga att det viktigaste är att man går och röstar. Om det i så fall innebär att man röstar på ett annat parti - go ahead, säger hon till SVT Tvärsnytt.

Mot slutet av röstskolan kom Mona Sahlin förbi och informerade om det egna partiets politik och i reportaget medger deltagare att man blivit påverkade av Mona Sahlins tal.

– Det viktigaste är att man går och röstar. Sen blir jag glad om man röstar på socialdemokraterna, säger också Mona Sahlin.

Efteråt leddes gruppen till Vivalla centrum där socialdemokraterna påpassligt slagit upp ett tält alldeles intill vallokalen.

MUF-ordföranden Niklas Wykman ser det som en desperat handling:

– Det är varken statsmannamässigt eller värdigt en statsministerkandidat i en så välutvecklad demokrati som Sverige, säger Niklas Wykman till Nyheter24.

– Partier kan uppmana och lära människor hur man röstar, men detta att först ha möte, sedan tal från Mona Sahlin och sedan marschera tillsammans till vallokalen är ovärdigt en demokrati som Sverige, avslutar Niklas Wykman.

Se inslaget i SVT Tvärsnytt:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Danmark ser över taiwanesers registrering

Mordmisstänkt 16-åring ska undersökas

Den 16-åriga pojken som är misstänkt för mord på en 15-åring i Alingsås ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Det meddelar tingsrätten på torsdagen.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

16 år för dödsskjutning i Jakobsberg

En man döms till 16 års fängelse för mord på en man i 20-årsåldern i Jakobsberg förra året. Ytterligare tre personer döms av Attunda tingsrätt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot till fängelse i två år och tio månader.

Man och kvinna hittade döda i Gävle – utreds som mord

Polisen utreder ett misstänkt dubbelmord i Gävle efter att två personer hittats döda i en bostad i onsdags, skriver polisen på sin hemsida.

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Stockholmsbörsen sjunker i skärtorsdagens handel. OMXS-index har efter nästan två timmar handel backat 0,3 procent.