Feministiskt initiativ vill minska sd:s makt

I dag släpper feministiskt initiativ en animerad valfilm som visar behovet av ett feministiskt parti i riksdagen.


Filmen visar hur sju riksdagspartier blivit två block som slåss om mittenväljarna. När sverigedemokraterna dyker upp på högerkanten, slår feministiskt initiativ ihop sig med de rödgröna.

Lotten Sunna, ansvarig för fi:s kampanjfilmer, förklarar att om sd får en vågmästarroll kommer de att stötta alliansen - och inte de rödgröna.

– Utifrån sd:s politiska program tar vi för givet att de inte kommer stödja en rödgrön regering. Det betyder däremot inte att alliansen vill samarbeta med sverigedemokraterna, säger Lotten Sunna till Nyheter24.

Vågmästare kan alltid förhandla till sig en större makt än vad deras procent ger, menar Lotten Sunna.

– Det kan säkert vara ett besvärligt läge för alliansen att hantera det. Därför ska man rösta på oss - och få två vågmästare i riksdagen.

Hur ska ni få ut några fördelar från det rödgröna blocket, om ni - som filmen visar - ansluter er till dem på en gång?

– Även om vi är öppna med att vi hellre stödjer de rödgröna, så måste de få med oss på våra villkor - och därför har vi en stark position. Om vi hade varit nöjda med deras politik - då hade vi ju inte funnits, avslutar Lotten Sunna.

Filmen har producerats av regissören Martin SteinbergSteinberg Films tillsammans med Shahin Haghjou (animatör och illustratör) och Andreas Andersson (musik och ljud).

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!